ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

φαρσαλαΤη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου – Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας, το οποίο ια στεγαστεί στο Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Ζωοδόχου Πηγής, προωθεί ο δήμος Φαρσάλων, βάσει ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε σε αυτή την απόφαση επειδή όπως ανέφερε και ο δήμαρχος στην εισήγησή του σε επίπεδο επαρχίας Φαρσάλων δεν υπάρχει ένα Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν και μέσα στη πόλη κτίρια που θα μπορούσαν να το φιλοξενήσουνΕπιλέχθηκε η Ζωοδόχος Πηγή σας έδρα του Μουσείου επειδή είναι το κοντινότερο χωριό που έχει καλό σχολικό χώρο, το πρώην Δημοτικό Σχολείο, το οποίο επισκεύασε τον προηγούμενο χρόνο ο δήμος και είναι κτισμένο με πέτρα και έχει πολύ καλό αύλειο χώρο.

Το δημοτικό συμβούλιο όρισε μία τριμελής Επιτροπή Σύστασης του Μουσείου η οποία θα βάλει τις βάσεις λειτουργίας αυτού του οργανισμού και αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους Δημ. Μπαμπανίκα και Ευαγ. Κατσιαούνη και την κ. Βασ. Νούλα αρχαιολόγο, συνεργάτιδα του Δημάρχου, εξειδικευμένη σε τέτοια θέματα τακτικά μέλη.

Στη πορεία, η επιτροπή αυτή, θα καθορίσει τον τρόπο συλλογής των πραγμάτων από

ιδιωτικές συλλογές, από ιδιωτικά ζητήματα που έχει κάθε οικογένεια, προχωρώντας στη διαδικασία καταγραφής, καταχώρησης και δημιουργίας του Μουσείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ