ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

καρδιοανΕιδικό σεμινάριο στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με τη συμμετοχή των διευθυντών των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, των προϊσταμένων και όσων υπαλλήλων επιθυμούν, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 από τις 10 το πρωί στο Δημαρχείο της Λάρισας, μετά από τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της Επι.Ζω. ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς που διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων θα εκπαιδευτούν στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Αυτή η κίνηση θα έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα διάσωσης της ανθρώπινης Ζωής.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι Εθελοντές μέλη της Επι.Ζω. (Ιατροί, Νοσηλευτές και Διασώστες), πιστοποιημένοι από το ERC με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η ευρύτερη πρωτοβουλία άλλωστε που θα πραγματοποιηθεί, απευθύνεται στους Ευρωπαίους νέους, και στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Την ημέρα αυτή μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θα εκπαιδευτούν στην ανάνηψη θύματος και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Η καμπάνια περιλαμβάνει διοργάνωση εκδηλώσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη τοπικών οργανισμών εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση. Η Επι.Ζω., ως μοναδικός οργανισμός εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση, στη Θεσσαλία, θα συμμετάσχει ενεργά και δυναμικά στην καμπάνια αυτή, ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας και εκπαιδεύοντας πολίτες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλες ομάδες γενικού ή ειδικού πληθυσμού στην πόλη της Λάρισας (Κεντρική Πλατεία).

Για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθος του προβλήματος, οι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή ισοδυναμούν με 1000 θανάτους την ημέρα στην Ευρώπη ή αλλιώς 2 γεμάτα αεροπλάνα τύπου jumbo να συγκρούονται χωρίς επιζώντες κάθε μέρα !!!

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Επι.Ζω. εκδηλώθηκε σε μια περίοδο που η ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων όσοι ενδιαφέρονται, απασχολούνται ή με οποιοδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αντιμετώπισης επειγόντων & απειλητικών για τη ζωή και την κοινωνία καταστάσεων προβάλλει αδιαμφισβήτητη και επιτακτική όσο ποτέ. Οι σκοποί της Επι.Ζω. είναι καθαρά εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, πνευματικοί, ερευνητικοί. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, επιδιώξεις και αντικείμενα υλοποιούνται Εθελοντικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως επίσης και σε συνεργασία με πανεπιστημιακά, τεχνολογικά ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συγκριτικά 28.000 άνθρωποι πεθαίνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα, αλλά τα χρήματα που επενδύονται στην οδική ασφάλεια κάθε έτος είναι πολύ περισσότερα από αυτά που επενδύονται για την εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ.

Η Επι.Ζω. διοργανώνει & υλοποιεί πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή υιοθετώντας τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) που αναφέρει ότι: «Εάν εκπαιδευόταν περισσότεροι άνθρωποι στην επανεκκίνηση της καρδιάς θα σωζόταν 100.000 ανθρώπινες ζωές το χρόνο στη Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ