ΤΣΟΜΣΚΙ: ΌΛΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η πρώτη υπερδύναμη που ενεργεί σαν να είναι μια και μοναδική, και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία, καθώς οι ηγέτες των ΗΠΑ σπαταλούν μια πολύ καλή ευκαιρία για βελτίωση των διεθνών σχέσεων, δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξή του στο RT…

Μεταξύ άλλων είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντα πίστευαν στην μοναδικότητα της Αμερικής, και αυτό πάει πίσω μέχρι τους πρώτους εποίκους, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει μόνο τους Αμερικανούς.

»Κάθε μεγάλη δύναμη, τουλάχιστον όλες όσες εγώ ξέρω, πίστευε τα ίδια πράγματα. Έτσι, η Γαλλία πίστευε στη μοναδική εκπολιτιστική αποστολή της, η οποία ανακοινώθηκε με περηφάνια από τον Υπουργό Πολέμου όταν ζήτησε την εξόντωση του λαού της Αλγερίας. Η Ρωσία του Στάλιν ήταν μοναδική και υπέροχη, ενώ διέπραττε όλα τα είδη των εγκλημάτων. Ο Χίτλερ μιλούσε για γερμανική μοναδικότητα όταν κατέλαβε την Τσεχοσλοβακία, για να βάλει τους ανθρώπους υπό την ευρύτερη γερμανική …υψηλή κουλτούρα και τη …γερμανική τεχνολογία.

»Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να σκεφτώ καμία εξαίρεση. Κάθε μεγάλη δύναμη που ξέρω ισχυρίστηκε ότι είναι μοναδική, μεταξύ των οποίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες: μοναδικές στο δικαίωμα να χρησιμοποιούν βία.»

«Η Γνήσια ασφάλεια απασχολεί πολύ λίγο»

«Έτσι, έχουμε ένα μεγάλο αριθμό από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που χαρακτηρίστηκαν απόρρητα για λόγους ασφαλείας, αλλά είναι πλέον διαθέσιμα, και μπορούμε να τα μελετήσουμε και να δούμε σε ποιο βαθμό ήταν σχετικά με την ασφάλεια. Έχω κάνει πολλή δουλειά σε αυτό και άλλοι μπορούν να κάνουν και να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι σχεδόν πάντα τα έγγραφα αυτά αφορούσαν την ασφάλεια της κυβέρνησης από τον δικό της πληθυσμό. Αυτή είναι η ανησυχία τους για ασφάλεια.

»Η πραγματική ασφάλεια, όπως η ασφάλεια του πληθυσμού από κάποια επίθεση, είναι κάτι που προκαλεί πολύ μικρή ανησυχία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες που λειτουργούν έτσι. Είναι πολύ συνηθισμένο.»

rt

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ