ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ. ΧΡΥΣΟ!

Επιστήμονες στην Αυστραλία ανακάλυψαν κοιτάσματα χρυσού σε ευκάλυπτους. Ναι, σωστά διαβάσατε. Σύμφωνα με το CNN, τα χρήματα μπορεί πραγματικά να “φυτρώνουν” στα δέντρα…

Ενώ δεν είναι νέο ότι τα φυτά και τα δέντρα απορροφούν μέταλλα, όπως ο χρυσός, από τα φύλλα τους, οι επιστήμονες μέχρι σήμερα δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι τα ορυκτά αυτά προέρχονται από μεγάλο βάθος και όχι από κοιτάσματα στην επιφάνεια του εδάφους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ευκάλυπτος και η ακακία, έχουν βαθύ και εκτεταμένο ριζικό σύστημα. Σε περιόδους ξηρασίας, οι ρίζες τους πηγαίνουν ακόμα πιο βαθιά προς αναζήτηση νερού. Τόσο βαθιά, που, στην πραγματικότητα, μερικά δέντρα έχουν–κυριολεκτικά- χτυπήσει χρυσό.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο ηλεκτρονικό περιοδικό Nature Communications, δείχνουν πώς είναι δυνατή η βιογεωχημική απορρόφηση του χρυσού.

Τώρα, προτού πάρετε το διαβατήριο και το τσεκούρι στο χέρι, η μέση συγκέντρωση χρυσού είναι 80 μέρη ανά δισεκατομμύριο στα φύλλα του δέντρου, και μόλις 4 μέρη ανά δισεκατομμύριο στον φλοιό (αν και ο φλοιός καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια). Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι ο χρυσός δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος σας πει οτι τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα, ξέρεις τι να πεις…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ