ΝΕ@ ΛΑΡΙΣΑ: Η Δ.Α. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

lk1 (Αντιγραφή)Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή Τζανακούλη δεν έκανε απολύτως τίποτα στη λεωφόρο Καραμανλή, παρά τις επισημάνσεις και τις προτάσεις του ΤΕΕ, εξέδωσε η παράταξη Νέ@ Λάρισα, που δίνει στη δημοσιότητα κείμενο με τις 9 προτάσεις του πορίσματος του ΤΕΕ το 2012, αλλά και την από εκεί και πέρα στάση της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης το πόρισμα πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ που συντάχθηκε το Μάιο του 2012 τέθηκε υπ’ όψιν του Δήμου Λαρισαίων μαζί και με προτάσεις προσωρινών παρεμβάσεων χαμηλού κόστους που θα βελτίωναν την ασφάλεια του δρόμου αυτού μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της ολοκληρωμένης παρέμβασης που ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξή του.

lk2 (Αντιγραφή)Στο πόρισμα αναφέρονται επιγραμματικά τα παρακάτω:

1. Προβληματικός ο συνδυασμός των λειτουργιών της οδού, δηλαδή της σύνδεσης με την πρόσβαση στις παρόδιες χρήσεις γης.

2. Προβληματική διατομή με απουσία διαγράμμισης και έλλειψη σαφούς καθοδήγησης των οχημάτων.

3. Ανεξέλεγκτες προσβάσεις σε παρόδιες χρήσεις γης.

4. Σημαντική συχνότητα αριστερών στροφών, τόσο από την οδό και προς την οδό.

5. Διέλευση πεζών κάθετα στον άξονα της οδού.

6. Απουσία διαγραμμισμένης διάβασης από το (μοναδικό) πεζοφάναρο του οδικού τμήματος μελέτης.

7. Ελλιπής φωτισμός.

8. Έλλειψη στηθαίων.

9. Απουσία κατακόρυφης σήμανσης ορίων ταχύτητας.

Η Νέ@ Λάρισα συνεχίζει λέγοντας:

Οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την πρώτη συνάντηση της ομάδας των πραγματογνωμόνων ήταν οι εξής:

1. Διερεύνηση με σκοπό τον προσδιορισμό του αρμόδιου φορέα για την συντήρηση, τη λήψη μέτρων και για καθορισμό έργων ή εργασιών με σκοπό την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην οδική ασφάλεια επί της Λεωφόρου Καραμανλή.

Σύμφωνα με την απόφαση 2924/48489/20-07-2009 της Περιφέρειας Θεσσαλίας αρμόδιος για τα παραπάνω είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

«Ο κ. Τζανακούλης δεν πήγε το Μάιο του 2012 όταν παρέλαβε την πραγματογνωμοσύνη, μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό ενός νέου ανθρώπου.

Δεν πήγε ούτε το Μάρτιο του 2013 όταν επανήλθε το θέμα από τους κατοίκους και συγκεντρώθηκαν εκεί. Δεν πήγε ούτε καν χθες! Πριν βγάλει την ανακοίνωσή του που λέει πολλά αλλά, δε λέει – ως συνήθως- ΤΙΠΟΤΑ! Απλά, μοιράζει με τη γνωστή και περισσή αλαζονεία χαρακτηρισμούς.

Και τι μπορεί να πει κανείς άραγε, σε όσους καθημερινά διακινδυνεύουν και σε όσους μέχρι σήμερα, έχασαν ανθρώπους του στο δρόμο αυτό, όταν δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ; Και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι γιατί δεν ήταν στη φωτογραφία με τον Περιφερειάρχη!

Ή, για να είμαστε δίκαιοι, έκανε ΕΝΑ από τα ΕΝΝΙΑ. Τη διαγράμμιση της διάβασης του πεζοφάναρου όπου, βέβαια, δεν έχει αξία αφού, η φωτογραφία  αποδεικνύει ότι, ο πεζός, ακόμα  και στη διάβαση πρέπει να φυλάγεται!», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ