ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΟΥΓΚΑΝΤΑ (Αντιγραφή)Για το σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ουγκάντα, μη έχοντας καν τα αυτονόητα για την επιβίωσή τους, ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ανθρωπιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Φιλότης» κ. Στέλιος Καρκαντός και Κ. Σταυρόπουλος κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησαν στο γραφείο της, συνοδευόμενοι από τον πατέρα Αντώνιο Ματιάμπα.

Ο πατήρ Αντώνιος, ιερέας της ορθόδοξης εκκλησίας, είναι ιθαγενής από την Ουγκάντα, που σπούδασε και έζησε στην Ελλάδα, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό από μικρή ηλικία, μιλά άπταιστα ελληνικά και πραγματοποιεί ένα αξιοθαύμαστο έργο στη βασανισμένη από την πείνα και τη λειψυδρία χώρα του, με στόχο την ανακούφιση του λαού της Ουγκάντα και των μικρών παιδιών που καθημερινά πεθαίνουν αφού στερούνται βασικών αγαθών διαβίωσης.

Ο κ. Kαρκαντός ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για τις ανθρωπιστικές δράσεις του Συλλόγου «Φιλότης» και επικέντρωσε στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Ουγκάντα, ενώ γνωρίζοντας όπως επεσήμανε, την ευαισθησία που επιδεικνύει πάντοτε η κ. Καραλαριώτου σε κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, ζήτησε τη συνδρομή  της για τα παιδιά που υποφέρουν.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, και ακόμη περισσότερο τα παιδιά, στην Ουγκάντα είναι γνωστά. Ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες φτώχειας και στερούνται δυστυχώς στοιχειώδη πράγματα που είναι αυτονόητα για εμάς, όπως δικαίωμα στο φαγητό, στο καθαρό νερό, στην ιατρική φροντίδα, στη μάθηση. Και στη χώρα μας  πλέον πολλά είναι τα παιδιά που στερούνται βασικών αγαθών, διότι οι γονείς τους αδυνατούν να τους τα προσφέρουν. Αισιοδοξώ ότι η κρίση μας θα κάνει πιο ευαίσθητους  στον ανθρώπινο πόνο και θα αυξήσει τη διάθεσή του καθενός μας για προσφορά στον συνάνθρωπο»

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία φιλανθρωπική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για τα παιδιά της Ουγκάντας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ