ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ που ζητά επίσης συγκοινωνίες υπέρ του λαού

diodiaΗ μείωση μισθών και συντάξεων, η διόγκωση της ανεργίας, η άγρια φοροεπιδρομή σε εισόδημα, σπίτια, στην υγεία που αντιμετωπίζει η εργατική-λαϊκή οικογένεια, συμπληρώνεται με νέες αυξήσεις – φωτιά στα διόδια. 

Μεγάλοι κερδισμένοι, είτε σε συνθήκες ανάπτυξης, είτε σε συνθήκες κρίσης, είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι που θα δουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται, αφού οι αυξήσεις στα διόδια θα φτάσουν ως και το 62,5% από την αρχή του 2014.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των πάντων, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μαζί με τα συμπληρώματά τους, η Ε.Ε και όσοι την στηρίζουν. Πάρτα όλα από το λαό, δώστα όλα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Επομένως είναι υποκρισία και προσπάθεια παραπλάνησης του λαού για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, η εναντίωση δημοτικών και περιφερειακών αρχόντων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, στις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, όταν είναι γνωστό ότι είναι με τα μπούνια υπέρ της ύπαρξης των διοδίων, υπέρ της εκμετάλλευσης των εθνικών οδών από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.  Είναι αστείο να ζητούν από το μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο πιστεύουν με ευλάβεια, να παραιτηθεί από το κυνήγι του όλου και μεγαλύτερου κέρδους.

Απέναντι στη νέα ληστεία στα διόδια, μια απάντηση μπορεί να υπάρξει προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτή που υποστηρίζει και διεκδικεί το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας:

Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια – Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.

•           Έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

•          Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος και καθήκον να συγκρουστούμε με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες της ζωής μας. Κανένας δεν μπορεί να είναι ανοργάνωτος και να βρίσκεται έξω από τα σωματεία και τη συλλογική δράση. Κανένας μόνος του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ