ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΚΡΥΟΕίναι καιρός πλέον να ξεπεράσουμε τέσσερις κοινούς μύθους για την υγεία μας το Χειμώνα. Μύθος 1ος: Ο κρύος αέρας μπορεί να μας αρρωστήσει…

Οι χαμηλές θερμοκρασίες από μόνες δεν μπορούν να μας αρρωστήσουν. Στην πραγματικότητα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

«Τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις στο σώμα, αυξάνονται όταν βγαίνουμε έξω στο κρύο», λέει ο Rachel C. Vreeman, MD. Είναι ο τρόπος του σώματός μας να καταπολεμά το στρες που προκαλούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μύθος 2ος: Δεν πρέπει γυμνάζεστε στο κρύο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medicine & Science in Sports and Exercise, τρέχουμε πιο γρήγορα με χαμηλές θερμοκρασίες, και έτσι καίμε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο. Επιπλέον, οι πιο δύσκολες, πιο γρήγορες ασκήσεις αυξάνουν τα επίπεδα ενδορφίνης-τα οποία, αυξάνονται απλά και μόνο με το να βρισκόμαστε έξω.

Μύθος 3ος: Χάνετε θερμότητα από το κεφάλι σας

Σε αντίθεση με τα ευρήματα από μια μελέτη του Στρατού, που έγινε το 1950, η περισσότερη θερμότητα του σώματος σας, δεν διαφεύγει από το κεφάλι μας, αλλά από οποιοδήποτε σημείο του σώματος μένει εκτεθειμένο στο κρύο. Αν πάτε έξω χωρίς γάντια, θα χάσετε δυσανάλογο ποσό θερμότητας από τα χέρια σας.

Μύθος 4ος: Η κατανάλωση αλκοόλ σας ζεσταίνει

Το αλκοόλ σας κάνει να αισθάνεστε ζεστοί μέσα σας, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή αναγκάζει το αίμα σας να τρέχει προς το ροδοκόκκινο δέρμα σας και μακριά από τα εσωτερικά όργανά σας. Αυτό σημαίνει ότι η βασική θερμοκρασία του σώματος στην πραγματικότητα πέφτει με το αλκοόλ. Και ακόμη χειρότερα, μειώνει την ικανότητα του σώματός σας να τρέμει (από το κρύο) και να δημιουργεί έτσι επιπλέον θερμότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ