ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

agrotes-2Πανθεσσαλική αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Λάρισα στις 12 το μεσημέρι. Με αφορμή την κινητοποίηση που σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο αγροτικών αγώνων τα μέλη της διοίκησης της ΕΟΑΣνΛ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου

κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξαν ότι η βαρβαρότητα που ζούμε, οι αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε μας οδηγούν στην φτώχεια την εξαθλίωση τον αφανισμό.

«Καλλιεργούν κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας  και ηττοπάθειας. Φοβούνται τους αγώνες και φροντίζουν να μην υπάρχει ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική τους, για αυτό προχωρούν σε νέες διώξεις αγροτών. Επιχειρούν με την θεωρία των δύο άκρων να ποινικοποιήσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού ως εγκληματική δράση», ανέφεραν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ταλάντευση, ολιγωρία.

Μάλιστα τόνισαν με νόημα ότι όλες οι κατακτήσεις ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών  αγώνων και συγκρούσεων, αφού στους αγρότες δεν χάρισε κανείς ποτέ τίποτα, και είναι βέβαιο ότι θα βρίσκονταν σε πολύ χειρότερη μοίρα αν δεν αγωνίζονταν.

Τα μέλη της διοίκησης της ΕΟΑΣνΛ ανέφεραν ακόμη ότι οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα καλούν τους αγρότες να  μην επιτρέψουν στους κυβερνώντες να τους ανοίξουν τον λάκκο με:

 Φορολόγηση σπιτιών, χωραφιών, τήρηση βιβλίων με επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ, φόρο επιτηδεύματος.

 Αύξηση στην ΔΕΗ, και υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, στα μέσα και εφόδια για να κερδοσκοπούν οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

 Μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και άμεσα την τελική κατάργηση του.

 Περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις για χρέη προς τις ΔΟΥ ενώ έρχονται οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί  χωραφιών και σπιτιών.

 Χαράτσια σε Υγεία, ΕΛΓΑ –ΟΓΑ και αύξηση ορίων φορολόγησης στα 67 χρόνια.

 Εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής, απλήρωτοι παραγωγοί.

 Σταμάτημα όλων των μεγάλων  αναπτυξιακών έργων πχ Αχελώος – Σμόκοβος

 Αποχαρακτηρισμός βοσκότοπων που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα σε κτηνοτρόφους.

«Με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 που είναι το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών, και βάζει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, μειώνει τις επιδοτήσεις, συνεχίζει την αποσύνδεση επιδότησης-παραγωγής.

Πάνω από 2 δις ευρώ πήραν από τις τσέπες των αγροτών τα δύο τελευταία χρόνια.

Μπορεί να υπάρξει διαφορετική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας προς όφελος της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη μεγαλεμπόρων και βιομήχανων μεταποιητών, παίρνοντας υπόψη τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας  και τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» υποστήριξαν επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής σε συμμαχία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, την νεολαία και τις γυναίκες που μας συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κινητοποίησης.  στο Δαμάσι θα βγουν τρακτέρ στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  από τον Αγροτικό Σύλλογο για τα προβλήματα που δημιουργούνται με το αμπελοοινικό μητρώο κα τα άλλα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ