ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Ο ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Αντιγραφή)«Ταχύτητα, συνέργεια και συνεργασία ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα στην κοινωνία γρηγορότερα», ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την επίσκεψή του σε έργα που εκτελούνται στην Ελασσόνα.

Συνοδευόμενος από τις αντιπεριφερειάρχες Ρένα Καραλαριώτου και Μαρία Μαμάρα και τον δήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Πασχόπουλο, ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές για την πορεία των έργων.

Αναλυτικά τα έργα που επισκέφτηκαν ήταν τα εξής:

– Περιμετρικός δρόμος Ελασσόνας (νότιο-δυτική παράκαμψη της πόλης μήκους 2 km) προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που εκτελείται από την «Εγνατία Οδό Α.Ε» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο.

– «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Ελασσόνας (παράπλευρα του Διοικητηρίου και στο Ο.Τ. Γ321)», προϋπολογισμού 547.350 € και αφορά την ανάπλαση δυο κοινόχρηστων χώρων συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Αναφερόμενος στην πορεία των έργων ο περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής: «Τα αποτελέσματα της υλοποίησης των έργων στη Θεσσαλία είναι πλέον μετρήσιμα στην τοπική κοινωνία, καθώς μια σειρά από έργα ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν, άλλα ολοκληρώνονται και πολλά ακόμα έργα –μικρά και μεγάλα- βρίσκονται σε εξέλιξη, με εργοτάξια να έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Περιφέρεια προσφέροντας σημαντικότατο αριθμό θέσεων εργασίας. Το βασικότερο όλων, είναι η δημιουργική ανατροπή συνεργασίας, που έχει επιτευχθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Φορείς, αιρετοί, Δήμοι, εργαζόμενοι στην αιρετή Περιφέρεια, ενωθήκαμε, συνεργαστήκαμε, αναπτύξαμε ταχύτητα και δώσαμε ώθηση στα έργα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και είμαστε προσηλωμένοι στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια».

Η κ. Καραλαριώτου  τόνισε: «Με την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Ελασσόνας θα μπορέσει να  ανασάνει το κέντρο, αφού τα οχήματα και ιδίως τα φορτηγά, θα εκτρέπονται και δεν θα επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης. Βεβαίως, πάγια διεκδίκησή μας παραμένει η κατασκευή του δρόμου Λάρισας – Κοζάνης (παράκαμψη Ελασσόνας), η οποία θα συνδέσει τη Λάρισα με την Κοζάνη παρακάμπτοντας οριστικά την πόλη της Ελασσόνας και η οποία αποτελεί την μόνη ενδεδειγμένη λύση»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος επεσήμανε: «Η συνεργασία που υπάρχει  μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου μας έχει οδηγήσει στην υλοποίηση πολλών έργων μέχρι σήμερα και ευελπιστούμε να συνεχιστεί με την προώθηση ένταξης νέων δράσεων σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, με μοναδικό σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας. Σε ότι αφορά την ανάπλαση των δυο κοινόχρηστων χώρων θα ήθελα να επισημάνω ότι η υλοποίηση του έργου αυτού δίνει νέα πνοή στην νότια πλευρά της πόλης της Ελασσόνας. Παράλληλα η ολοκλήρωση του περιμετρικού δρόμου της πόλης αναμένεται να αποσυμφορήσει την Ελασσόνα από την κίνηση των βαρέων οχημάτων και να διευκολύνει την κυκλοφορία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τις αντιπεριφερειάρχες κα Καραλαριώτου και κα Μαμάρα για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει, καθώς και την γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη για την προώθηση του έργου της περιμετρικής οδού».

Κατά την αυτοψία στα έργα τον περιφερειάρχη συνόδευαν  οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Παιδής και Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας Θ. Λιάπης, οι αντιδήμαρχοι Βαρσάμης και Γάτσας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ