ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΝΕ@ ΛΑΡΙΣΑ

ΦΩΤ ΔιαμάντοςΤη διενέργεια ανοικτού ιδρυτικού Συνεδρίου στο 2ο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου του νέου έτους 2014, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Νέ@ Λάρισα, Ντ. Διαμάντος.

Όπως εξήγησε το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει την κορύφωση μίας πλατιάς συμμετοχικής διαδικασίας όπου, στα πλαίσια 14 αξόνων προγραμματικού πλαισίου θα γίνει η ιεράρχηση των προβλημάτων όπως αυθεντικά θα διατυπώσουν οι δημότες σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου, από την Τούμπα μέχρι το Κάστρο και από τη Νέα Πολιτεία μέχρι το Δασοχώρι.

Το Συνέδριο, μέσα από μία ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία θα εγκρίνει:

1.     Τις αρχές της «πολιτικής πυξίδας»

2.     Τις βασικές αναφορές του «προγραμματικού πλαισίου»

Μέσα από τις ίδιες διαδικασίες του Συνεδρίου θα γίνει και η ανακήρυξη του υποψηφίου Δημάρχου Λαρισαίων για τις εκλογές του Μαΐου.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου θα είναι ο Δημήτρης Κουρέτας, αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής και του προεδρείου της θα διαμορφωθεί μέσα από τις τρέχουσες διαδικασίες διαβούλευσης. Το ίδιο και οι οργανωτικές λεπτομέρειες της πορείας προς το Συνέδριο και για την πραγματοποίησή του.

«Υπάρχει ρόλος και θέση σε όλους τους πολίτες. Ρόλος ισότιμος στη βάση της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αναγνώρισης στον κάθε ένα της πολιτικής και κοινωνικής διαδρομής του, με αναφορά σε μία καθαρά Αυτοδιοικητική νέα φιλοσοφία και όχι στη βάση κομματικών ενσήμων και αγκυλώσεων.

Κάνουμε πράξη σε ότι δεσμευθήκαμε στην εκκίνηση. «Μέσα  από ανοιχτή και πλατιά διαδικασία διαλόγου και αποφάσεων,  χωρίς «εκλογικά προαπαιτούμενα» τα οποία, θα αποφασισθούν στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο».

Αυτόν το χρόνο και τον τρόπο σήμερα ανακοινώνουμε.

Το Ιδρυτικό Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα είναι μία ανοιχτή διαδικασία όλων των πολιτών που θα θελήσουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους και όχι, πεδίο διαμόρφωσης και αναμέτρησης συσχετισμών.

Καλούμε όλες τις αυτοδιοικητικές συλλογικότητες, τους φορείς, την πνευματική ηγεσία του Δήμου μας, τους πολίτες, να προσέλθουν και ισότιμα να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον αυτής της πόλης.

Τους θεωρούμε «Φύλακες» και θεωρούμε «Χρέος» να το πραγματώσουμε όλοι μαζί.

Όλοι Μαζί, να αποδώσουμε στους πολίτες της πόλης μας,  ένα «πολιτικό σύμφωνο συναντίληψης και συνευθύνης» για το μέλλον της πόλης μας.

Όλοι Μαζί, μέσα από μία δυναμική, ανοιχτή και, πλατιά συμμετοχική διαδικασία, να συνδιαμορφώσουμε ένα «δημοτικό  όραμα δημιουργικής αυτενέργειας».

Μέσα από μία νέα, υπερκομματική κίνηση, μία υπερκομματική συμμαχία Λαρισαίων,

ανατροπής και αλλαγής της πορείας της πόλης μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμάντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ