ΑΦΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΧΡ. ΞΗΡΟΣ

ξηροςΆφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο καταδικασμένος για την συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο Α.Τ. Ν. Καλλικράτειας ως όφειλε στο πλαίσιο άδειας, από τις φυλακές. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 7η φορά που παίρνει άδεια και σύμφωνα με πληροφορίες την είχαν υπογράψει η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, η εισαγγελέας και η κοινωνική λειτουργός.

Παρότι ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν έχει δώσει δείγμα των προθέσεών του, ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο newsit είπε ότι παρότι δεν έχει μιλήσει μαζί του, πιστεύει ότι η ενέργειά του αυτή είναι πολιτική απόφαση την οποία και στηρίζει ως δικηγόρος του.

“Καίτοι ξέρω ότι του Χριστόδουλου Ξηρού δεν του αρέσει να τον ερμηνεύουν, εντούτοις η μακρόχρονη σχέση μας και φιλία μας με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελευταία του ενέργεια ήταν μια πολιτική απόφαση, ανάλογη της επαναστατικής του δράσης και της ιστορίας του.

Η πολυετής φυλάκισή του, οι ειδικές συνθήκες κρατήσεως τις οποίες είχε δεν έκαμψαν τίποτα από το φρόνημά του και τη θέση του απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Στηρίζω την πολιτική του επιλογή σαν δικηγόρος του.

Ευχομαι να μην υπάρχει καμία αντεκδίκηση από πλευράς πολιτείας στο θέμα του Σάββα Ξηρού, διότι ο Σάββας ο Ξηρός είναι ένας πολυτραυματίας, ένας άνθρωπος ο οποίος κακώς βρίσκεται στη φυλακή και να μην υπάρχει καμία αντιστοιχία στις επιλογές της έννομης τάξης απέναντι στις θέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού.

‘Ηταν μια επιλογή δικιά του κόντρα σε οποιαδήποτε αν θέλετε ενέργεια στην οποία θα ανέμενε να έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση λογω των αδειών που έπαιρνε”, είπε ο κ. Ραγκούσης.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος ήξερε για την απόφαση του εντολέα και φίλου του Χριστόδουλου Ξηρού ο κύριος Ραγκούσης απάντησε “δε με είχε ενημερώσει για αυτή την ενέργεια, αλλά και αν με ενημέρωνε δε θα το έλεγα. Και να μου το ανακοίνωνε και να το ήξερα δεν επρόκειτο ποτέ να διανοηθώ οτι θα το έλεγα. Ηταν μια πολιτική απόφαση, ο εφησυχασμός και το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα ξένα προς το χαρακτήρα του Ξηρού και γι΄αυτό και έλαβε την απόφαση αυτή”.

 

Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός απασχολούν και πάλι την ίδια μέρα τις αρχές

Οι Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός, 11 χρόνια μετά τη σύλληψή τους, ως πρωταγωνιστικά μέλη της 17 Νοέμβρη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους απασχολεί και πάλι τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη.

Ο πρώτος αναζητείται για παραβίαση περιοριστικού όρου κατά τη διάρκεια 9ήμερης άδειας από τις φυλακές. Μέχρι σήμερα είχε πάρει 7 φορές άδεια.

Ο δεύτερος έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας, με τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης για σοβαρή νευρολογική εξέταση.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και θα επέστρεφε στις φυλακές στις 9-10 του ίδιου μήνα. Είχε δηλώσει τον τόπο διαμονής του κατά τη διάρκεια αυτής της άδειας. Ήταν η Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και το σπίτι των γονιών του. Είχε καθημερινή υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Χθες, 6 Ιανουαρίου, δεν το έκανε, όπως δήλωναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα κηρύχθηκε αναζητούμενος για παραβίαση του σχετικού περιοριστικού όρου. Αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές στις περιοχές που φαίνεται ότι κινούνταν. Στην περίπτωση που έως την ημέρα λήξης της άδειάς του δεν εντοπιστεί, ενώ παράλληλα αν δεν παρουσιαστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, τότε θα είναι καταζητούμενος για απόδραση, όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα γίνεται και η μεταφορά του αδερφού Σάββα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για σοβαρή νευρολογική εξέταση, αφού φαίνεται πως έχει διαγνωστεί σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο «κρατούμενος ειδικής κατηγορίας», όπως χαρακτηρίζεται, θα εισαχθεί σήμερα στο νοσοκομείο και θα νοσηλευτεί σε θάλαμο υψίστης ασφαλείας, υπό την φρούρηση δεκάδων αστυνομικών.

Τα μέτρα δρακόντεια, με αστυνομικούς της Λάρισας, να καταγγέλλουν πως η φρούρηση θα γίνεται από 4 αλλαγές, ίσως και 5ης, δηλαδή του ρεπό, ενώ αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» θα εκτελούν καθημερινά 8ωρες βάρδιες.

Παράλληλα, αστυνομικοί από τα ΑΤ Υπαίθρου διατάχθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία στο νοσοκομείο, σαν… διμοιρία των ΜΑΤ!

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ (newsit.gr)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ