Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ

Όταν οι κριτές του διαγωνισμού για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, απένειμαν το βραβείο στο συγγραφέα του βιβλίου Cuts Through Bone, και επαίνεσαν το βιβλίο για την …αυθεντικότητά του, δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλός λόγος που ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι τόσο …αυθεντικός: είναι κατάδικος που εκτίει την ποινή του…

«Δεν είναι διαθέσιμος. Βρίσκεται σε …ίδρυμα ,” είπε σε έναν εκδότη που ενδιαφέρθηκε να έρθει σε επαφή μαζί του, μετά τη νίκη του, η ξαδέλφη του, Jade Reed.

” Θα έρθει σύντομα ;” ρώτησε ο εκδότης . Μετά από παύση, η κα Reed είπε: «Βρίσκεται εκεί επ ‘αόριστον.”

Ο Alaric Hunt, 44 ετών, έχει ζήσει περισσότερο από το ήμισυ της ζωής του στη φυλακή, αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Joyce Austin , μιας 23χρονης φοιτήτριας στο Clemson, της νότιας Καρολίνας, το 1988 . Είναι τώρα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας 180 μίλια από τον τόπο του εγκλήματος στο Bishopville .

Η Austin πέθανε από εισπνοή καπνού από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε ο αδελφός του Hunt, ο Jason, με ένα δοχείο βενζίνης και ένα σπίρτο για να αποσπάσουν την προσοχή, ενώ οι δυο τους λήστευαν ένα κοντινό κατάστημα κοσμημάτων.

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν έξι εβδομάδες αργότερα, και καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς αναστολή για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ο Hunt, ο οποίος εργάζεται στη βιβλιοθήκη της φυλακής, ανακάλυψε συγγραφείς όπως ο Ernest Hemingway, και του ήρθε η ιδέα να γράψει το δικό του μυθιστόρημα, όταν είδε μια διαφήμιση για το βραβείο πριν από τρία χρόνια.

Έγραψε το Cuts Through Bone μέσα σε εννέα μήνες. Η ιστορία του βιβλίου επικεντρώνεται στη δολοφονία μιας γυναίκας της οποίας ο φίλος, βετεράνος του στρατού, κατηγορείται άδικα για το έγκλημα.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες αμερικανικές πολιτείες, η Νότια Καρολίνα δεν έχει νόμο που να αποκλείει τους φυλακισμένους να επωφελούνται από κάποια δουλειά τους.

Οι εκδότες του Hunt τονίζουν ότι το βιβλίο του δεν βασίζεται σε δικό του αδίκημα. «Δεν γράφει απομνημονεύματα των εγκλημάτων του προσπαθώντας να βγάλει λεφτά από αυτό”, δήλωσαν.

telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ