ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

dehΣυνάντηση με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ Λάρισας, με αφορμή το επιχειρούμενο ξεπούλημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αποτελούμε από τους δύο βουλευτές Ηρώ Διώτη και Δημήτρη Γελαλή, τον συντονιστή της ΝΕ Λάρισας Πέτρο Παπαγεωργίου

και τα μέλη Τάκη Γιαλαμά, Ελπίδα Αναστασίου και Μαρία Τζαβολάκη. Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν τεθεί επί ποδός απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς, εκφράσανε την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου “Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ” που αναμένεται να συζητηθεί από βδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Το κλιμάκιο από την πλευρά του ανέφερε ότι το δίκτυο μεταφοράς είναι φυσικό μονοπώλιο και εκπροσωπεί ένα ανυπολόγιστο εθνικό κεφάλαιο.

«Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, μια τεράστια Δημόσια Περιουσία, με τρέχουσα εμπορική αξία 8 δις €. Είναι Στρατηγική Εθνική Υποδομή και θεμέλιο για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε οικονομικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα και επιδρά στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας. Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες συνδέονται στην υψηλή τάση. Η πώληση του ΑΔΜΗΕ αυτόματα θα σημάνει και αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, που θα επιβαρύνει τους ήδη επιβαρυμένους καταναλωτές. Όλα αυτά η κυβέρνηση δείχνει να μην τα υπολογίζει και προχωράει στην εκποίησή του, σαν «πιλότο» για το ξεπούλημα της υπόλοιπης ΔΕΗ (Ορυχεία, Εργοστάσια, Δίκτυα Διανομής).

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας και της αξιοποίησής της προς όφελος του ελληνικού λαού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι κομβικό. Γι’ αυτό και ζητά την απόσυρση του ν/σ έστω και τώρα και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη συγκρότηση, με πυρήνα τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, ενός ευρύτατου μετώπου που θα υπερασπιστεί τη δημόσια ιδιοκτησία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ