ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ

Καταγγελία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας Β. Σίμου και Δ. Δραγανιδάκη

σιμδραγΩς αιρετοί, καταγγείλαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης για  την απόφαση, της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών με σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας, από το ΚΥΣΠΕ.

Σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας βγαίνει ανακόλουθο για μια ακόμη φορά αφού στην αρχή της σχολικής χρονιάς ευαγγελίζονταν ότι δεν υπήρχαν λειτουργικά κενά και για το λόγο αυτό, αφ΄ ενός μεν,  δεν ικανοποίησε καμιά απόσπαση, αφετέρου δε, διαβεβαίωνε,  ότι  θα γίνουν μόνο οι αναγκαίες αποσπάσεις στα γραφεία, γιατί θα καλύπτονταν οι συγκεκριμένες θέσεις από συναδέλφους που πήραν μετάταξη.

Σήμερα, αυτοδιαψεύδεται γιατί δεν προνόησε και δεν  έλαβε υπόψη τα οξύτατα προβλήματα κάλυψης των κενών σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας τα οποία δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από ασθένειες, εγκυμοσύνες, συνταξιοδοτήσεις κτλ.

Έτσι λοιπόν, προκειμένου, να αντιμετωπίσει τα κενά αυτά, συνεχίζει να αποσπά καταχρηστικά στα γραφεία και σε φορείς, εκπαιδευτικούς, δίνοντας παράλληλα εντολή στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να τους διαθέσουν, σε σχολικές μονάδες της περιοχής της έδρας του γραφείου που υπηρετούν, προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Με τον τρόπο αυτό,  δημιουργεί εκπαιδευτικούς πολλαπλών ταχυτήτων, αφού για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες αποσπάσεων συναδέλφων  στη μέση της σχολικής χρονιάς στα γραφεία, καταστρατηγώντας και το δικαίωμα της απόσπασης με  μοριοδότηση, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αλλά και τον τρόπο μοριοδότησης μεταξύ των συναδέλφων σχετικά με τα μόρια δυσμενών συνθηκών.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το Υπουργείο, δημιουργεί ανασφάλεια και σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα, για μια ακόμη φορά, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εγκυκλίου των μεταθέσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ