ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ο FAETHON OLYMPUS MARATHON

ορειβατικοςΣτο πλαίσιο της καλύτερης διοργάνωσης του επόμενου Μαραθώνιου στον Όλυμπο, (του 3ου FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014), που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2014, το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Θεσσαλίας-ΠΕ Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας, με τη συνεργασία της  Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα

και  των Ορειβατικών -Χιονοδρομικών Συλλόγων της περιοχής ,τους Αθλητικούς Συλλόγους και θεσμικούς φορείς διοργανώνει το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Θέατρο “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη “στην Ελασσόνα ημερίδα με τίτλο: «FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014: Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στον Μυθικό βουνό».

Στην Ημερίδα:

1. θα τιμηθούν όλοι οι Συντελεστές  των δύο πρώτων αγώνων (2012 και 2013 ) που συνέβαλαν στην καθιέρωσή του ,ως ενός σημαντικού γεγονότος για την Ελλάδα (φορείς ,αθλητές ,χορηγούς κ.ά) .

2. Θα παρουσιαστούν σε Βιντεοπροβολή στιγμιότυπα από τους αγώνες και συνεντεύξεις αθλητών και παραγόντων των δύο πρώτων αγώνων.

3. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το τηλεοπτικό ΣΠΟΤ του 3ου Faethon Olympus Marathon 2014,που θα προβάλλεται στα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδος .

4. Θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις από τη Διοργανωτική Επιτροπή του Αγώνα

5. Θα γίνουν τοποθετήσεις Φορέων και θεσμικών Οργάνων (Δήμου ,Περιφέρειας κ.ά) για τη δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο

6. Θα γίνουν  εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό, μεταφέροντας διεθνείς εμπειρίες .

7. Παρουσίαση από το ΚΠΕ Κισσάβου -Ελασσόνας σχετικού αφιερώματος για τον Όλυμπο .

8. Τοποθετήσεις εκπροσώπων Πολιτείας ,Πανεπιστήμιου ,Kοινωνίας Πολιτών και Φορέων.

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” πιστεύει ότι ο Όλυμπος, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη του Ορειβατικού Τουρισμού  στην Ελλάδα , με κέντρο τις Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού (1250 μ.), συγκεντρώνοντας αθλητές βουνού και ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές του FOM 2014 αρχίζουν από τις 1 Μαρτίου 2014 και ο στόχος  είναι να αναδειχθεί το γεγονός αυτό ,ως μείζον αθλητικό ,πολιτισμικό και τουριστικό για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου ,αλλά και του Ολύμπου γενικότερα.

Σημειώνεται ακόμα ότι στο τέλος Μαρτίου διεξάγεται ένας σπουδαίος Αγώνας Ορεινής Χιονοδρομίας στο ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, που παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.

Υπεύθυνος για ενημέρωση :Κ. Φουρκιώτης Αντιπρόεδρος Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” -Mobile: 6944-641873  E-Mail: kfourkiotis@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ