ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΛΈκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου συγκαλεί το δ.σ. της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014 στις 7.00μμ, στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Σε ανακοίνωση – πρόσκληση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

Σε λιγότερες από 30 μέρες και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου 2014 που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που δεν καλύπτονται μέχρι τώρα από τις προκηρύξεις των 1400 θέσεων θα οδηγηθούν σε απόλυση! Θα είναι οι πρώτες απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών! Παράλληλα θα ανοίξει η πόρτα των απολύσεων στην οποία κινδυνεύουν να εισέλθουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που προωθούνται για το 2014.

• Ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

• Ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του νέου λυκείου (τράπεζα θεμάτων και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα) θα αυξήσει τη μαθητική διαρροή, ωθώντας τους μαθητές στη πρόωρη μεταγυμνασιακή κατάρτιση και θα μειώσει τελικά τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών στο λύκειο.

• Η αξιολόγηση που θέσπισε η κυβέρνηση έχει στόχο την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολείων και την μισθολογική καθήλωση αλλά και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την οργάνωση μεγάλων συντονισμένων αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής! Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παρέμβουμε αποφασιστικά και δυναμικά για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στη μόρφωση στη ζωή! Συνεχίζουμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας που ξεκινήσαμε από το περασμένο καλοκαίρι. Όλα τα αιτήματά μας ισχύουν και είναι δίκαια:

• Καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22/3/14. Να επιστρέψουν οι τομείς και ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν. Όχι στο κλείσιμο σχολείων. Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

• Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

• Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

Καλούνται οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της ΕΛΜΕ Λάρισας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014 και ώρα 7.00μμ, στο αμφιθέατρο του 6ου ΓΕΛ Λάρισας, με θέμα την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, ώστε η απόφασή μας να εκπροσωπεί το σύνολο των μελών της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Η πόρτα των άδικων και αντισυνταγματικών απολύσεων μονίμων εκπαιδευτικών δεν πρέπει να ανοίξει!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ