ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

σμλαρισαΥλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. (Παρασκευή 28-02-2014) των εργαζομένων της επιχείρησης ΣΜ Λάρισα, την Πέμπτη 6 Μάρτη και ώρα 9:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου, της σωματειακής επιτροπής και εργαζομένων στα ΣΜ Λάρισα, με τον Περιφερειάρχη

Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματά τους στους τοπικούς φορείς της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της σωματειακής επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

“Το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας αποτελεί πρόβλημα για εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής, όπου υπάρχει κατάστημα της επιχείρησης, αλλά και οι ενδεχόμενες εξελίξεις που θα έχουμε το επόμενο διάστημα, είτε με κλείσιμο των 40 καταστημάτων, είτε με την μερική ή ολική πώληση της επιχείρησης θα έχει επιπτώσεις, τόσο στις οικογένειές των εργαζομένων, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, αλλά και των καταστημάτων που διατηρεί η εταιρεία σε όλο το νομό, οι εξελίξεις που έχουμε, αλλά κι αυτές που ακολουθούν αποτελούν κοινωνικό γεγονός της περιοχής μας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς, συνδικαλιστικούς, αλλά και πολιτικούς να πάρουν θέση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους πιέζοντας στην κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ:

– άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

– κατοχύρωση των θέσεων εργασίας  σε ενδεχόμενη πώληση (μερική ή ολική) της επιχείρησης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ