ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΩΣ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΑΡΘΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

MΔημοκρατική εκτροπή, συνιστούν τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αναφορικά με την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας. Για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει συγχωνεύσεις των εδρών των υπηρεσιών Ασφαλείας της ΕΛΑΣ,…

126 συνολικά βουλευτές (όλοι της ΝΔ, δηλαδή) ψήφισαν υπέρ και 127 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ) ψήφισαν κατά, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών». Κι όμως, ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκφώνησε αργότερα το άρθρο ως ψηφισθέν (!) προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου έκαναν λόγο για «πραξικοπηματικές διαδικασίες» και «νοθεία».

“Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες όταν  η Δημοκρατία δεν βολεύει”

H καταγραφή ως ψηφισθείσας μιας διάταξης που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών είναι αδιαμφισβήτητα μια εξέλιξη θλιβερή για τη Δημοκρατία μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες παρακάμπτεται η Βουλή.

Σημειώνεται ότι κατά την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, συντασσόμενο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε παρών, γεγονός που διαμόρφωσε, όπως υποστήριξαν οι αντιπολιτευόμενες πτέρυγες, αρνητική πλειοψηφία.

Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. Και όμως ο  προεδρεύων του Σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία έδινε τα δικά της αποτελέσματα, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι το άρθρο υπερψηφίστηκε με μία ψήφο διαφορά, ανακοινώνοντας στο Σώμα ότι υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 126 βουλευτές, όσοι και οι βουλευτές της ΝΔ, έναντι 125.

Ακολούθησε ένταση ενώ εντονη ήταν και η διαμαρτυρία προς τον κ. Μαρκογιαννάκη, του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα επιρρίπτοντας του πλήρως τις ευθύνες.

Σε γραπτή δήλωσή τους τρεις βουλευτές του ΖΥΡΙΖΑ (Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Τσουκαλά) και ο Νότης Νότη Μαριάς από τους ΑΝΕΛ, κατήγγειλαν

«Η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΝΔ Κύριο Μαρκογιαννάκη, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η Δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο, (30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο την ΝΔ, που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».

Απέσυρε το επίμαχο άρθρο ο Δένδιας

Πριν από λίγο πάντως και μετά το  σάλο που δημιουργήθηκε, ο υπουργός Νίκος Δένδιας αποφάσισε να αποσύρει το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Δένδιας, ύστερα από το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά την καταμέτρηση της ψήφου των βουλευτών, αποφάσισε την απόσυρση του άρθρου 30 «δηλαδή μιας δευτερεύουσας και τοπικής μόνο σημασίας νομοθετικής ρύθμισης που αφορά την έδρα των Περιφερειακών Διευθύνσεων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν επιθυμεί ο θόρυβος που προκλήθηκε αναφορικά με το άρθρο 30, σχετικά με την τοποθέτηση της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Κρήτης στα Χανιά ή στο Ηράκλειο, να αλλοιώσει την εικόνα της ευρείας στήριξης του νομοθετήματος και πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

ertopen.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ