ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΣΟΚ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

pasokΜπορεί δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από της ιδρύσεώς του, αλλά τα παλιά στελέχη του, στη Λάρισα, ακόμη και τώρα δεν δείχνουν αποφασισμένα να “κρεμάσουν” τα πολιτικά τους παπούτσια και θέλουν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Αυτό φαίνεται καθημερινά τόσο στις συζητήσεις που γίνονται σε διάφορα “πηγαδάκια” όσο και με τη στάση που τηρούν τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη απέναντι στους υπάρχοντες συνδυασμούς.

Ετσι ενώ η παράταξη που στήριξε το κόμμα το 2010, με επικεφαλής τον Γ. Σάπκα, αποφάσισε να συμπορευτεί με την παράταξη του Απ. Καλογιάννη, τους Οικολόγους και τους Ανεξάρτητους σε μια κεντροαριστερή συμπαράταξη, τα στελέχη του κόμματος άρχισαν να σφυρίζουν αδιάφορα και όχι μόνο απείχαν από την εκδήλωση της συμπαράταξης στο ΔΩΛ, αλλά φρόντισαν να βάλουν και τις υπογραφές τους στο κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Εκτ. Νασιώκα που βγήκε στη δημοσιότητα μια μέρα νωρίτερα.

Με μια πρόχειρη ματιά σε αυτή τη λίστα των υποστηρικτών του κ. Νασιώκα εύκολα διαπιστώνει ο καθένας ότι συνυπάρχουν στελέχη που υπήρξαν υποψήφιοι βουλευτές, επιλεγμένοι από το κόμμα σε θέσεις διοίκησης, συνδικαλιστές, στελέχη βουλευτικών γραφείων, κομματικοί, κ.λπ.. Μάλιστα στα αξιοσημείωτα είναι η συνύπαρξη στελεχών ή φίλων βουλευτικών γραφείων που στο παρελθόν δεν έλεγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους.

Ολοι αυτοί λοιπόν γυρίζουν την πλάτη στη συμπαράταξη, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ