ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΙΛΕΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

kilelΑρκετοί ήταν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση στο Κιλελέρ, την οποία διοργάνωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων για να τιμηθεί η ηρωική εξέγερση των κολίγων το 1910.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Βαγγέλης Μπούτας πρ. Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων ν. Καρδίτσας και ο Γιάννης Τασούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Στην ομιλία του ο Ρ. Μαρούδας υποστήριξε ότι για τους αγρότες των μπλόκων το Κιλελέρ, δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει μουσειακή επέτειος, γιορτή, παρέλαση κουστουμαρισμένων υποτακτικών.

«Συμβολίζει το ανυπότακτο πνεύμα και αγώνα για το δίκιο του λαού μας μέρος του οποίου είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εμπνέει τα νέα βλαστάρια της αγροτιάς, αποτελεί φάρο και οδηγό για τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες.

Το σημερινό πανελλαδικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που κράτησαν σχεδόν ένα μήνα με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, με χιλιάδες τρακτέρ σε πλατείες χωριών και στους δρόμους της χώρας.

Αποτελεί τη συνέχεια των μαζικών παλλαϊκών συλλαλητηρίων στα μπλόκα, στην AGROTIKA, στην Αθήνα, που ταρακούνησαν την κυβέρνηση αλλά τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους, τους θιασώτες του καναπέ, της λογικής “σφάξε με αγά μου να αγιάσω”, αυτούς όλους που θέλουν τον λαό γονατισμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι σήμερα οι αγρότες σαλπίζουν την έναρξη του νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

«Βγήκαμε στον αγώνα να παλέψουμε για μια ακόμη φορά για την επιβίωση. Για να κρατήσουμε τα χωράφια μας που θέλουν να μας τα αρπάξουν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να παραμείνουμε στα χωριά μας να μπορούμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να μην προστεθούμε στο 1.500.000 ανέργους.

Τα αιτήματα που προβάλλουμε με τον αγώνα μας είναι συγκεκριμένα και ζωτικής σημασίας, αφορούν την ίδια την ύπαρξή μας. Είναι και δίκαια. Δεν ζητάμε να μας δώσουν χρήματα. Αγωνιζόμαστε για να μη μας πάρουν και τις λίγες πενταροδεκάρες που μας απομένουν στην τσέπη, μετά από σκληρή δουλειά. Αν μας μείνει και κάτι – γιατί υπάρχουν χρονιές που μπαίνουμε μέσα, δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδα. Αυτό θέλουν να κάνουν με τη φορολογία που μας βάζουν και με τα χαράτσια που σαν το χαλάζι πέφτουν στα κεφάλια μας», ξεκαθάρισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο εχθρό και πολέμιο του έργου της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου, αφού όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν διστάζει να συνταχθεί με τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία δεν θέλουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες στα πόδια τους, όπως συντάσσεται και με την ΚΑΠ της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο. Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες πιστεύουμε ότι μόνο προς το χειρότερο μπορεί ν’ αλλάξει η ΚΑΠ κι αυτό βλέπουμε να γίνεται χρόνια.

Ο κ. Μαρούδας μίλησε και για τη λαϊκή συμμαχία, ενώ αναφερόμενος στις φετινές κινητοποιήσεις υπογράμμισε ότι φέτος, ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, αναπτύχθηκε ο συντονισμός των μπλόκων της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Πριν ακόμη βγούμε στους δρόμους, έγιναν συνελεύσεις αντιπροσωπειών από 30 περίπου μπλόκα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Διαμορφώθηκαν τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και σε κάθε φάση συντονιζόμαστε, ανταλλάσσουμε πείρα, προχωράμε στο επόμενο βήμα συντονισμένα.

Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας λαϊκός γιατί οι γυναίκες και τα παιδιά μας είναι άνεργοι, γιατί οι συγγενείς μας στις πόλεις, δύσκολα εξασφαλίζουν το καθημερινό πιάτο στο τραπέζι, γιατί η γη μπορεί να θρέψει όλο το λαό, εάν αυτός γίνει νοικοκύρης του πλούτου που παράγει.

Περήφανα βαδίζουμε αυτό τον δρόμο του αγώνα. Είμαστε πιο έμπειροι, καλύτερα συντονισμένοι, πιο αποφασισμένοι να οργανώσουμε ένα αγροτικό κίνημα αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων που θα συμβάλει στο δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες.

Αντάξιο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ και των ηρωικών πολυήμερων αγροτικών μπλόκων.

Εμπρός για τα νέα Κιλελέρ, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αυτό το δίκιο κανείς δεν θα μας το χαρίσει αλλά θα το κατακτήσουμε με τους αγώνες μας».

ΦΩΤΟ: 902.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ