ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ MALAYSIA AIRLINES

Μια προηγουμένως άγνωστη ομάδα – Η Κινέζικη Ταξιαρχία Μαρτύρων – ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση της Malaysia Airlines Flight MH370. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη σε διάφορους δημοσιογράφους στην Κίνα, και έλεγε: “Για κάθε ένα που σκοτώνεται από τη φατριά (clan) μας, Θα σκοτώνουμε 100 από εσάς ως αντίποινα»…

Ωστόσο, αξιωματούχοι στη Μαλαισία δήλωσαν ότι μπορεί να πρόκειται για φάρσα.

Το email δεν εξηγεί τι συνέβη στο αεροπλάνο.

Ασκών χρέη υπουργού μεταφορών της Μαλαισίας Datuk Seri Hishammuddin Χουσεΐν, δήλωσε σήμερα: «Δεν υπάρχει ήχος ή αξιόπιστη λόγους για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς τους.”

Έχει αναφερθεί ότι το email θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμβάλλει στις εθνοτικές εντάσεις μεταξύ Ουιγούρων και Κινέζων Χαν, στον απόηχο της επίθεσης με μαχαίρι στο Κουνμίνγκ, την 1η Μαρτίου, κατά την οποία 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν.

Αξιωματούχοι είπαν ότι το μήνυμα στάλθηκε μέσα από μια ανώνυμη υπηρεσία Hushmail που είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί.

Η αστυνομία επίσης ψάχνει έναν μυστηριώδη Ιρανό που ονομάζεται “κ. Ali” και που αγόρασε τα εισιτήρια για τους επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλαπέντα διαβατήρια στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

DailyMirror

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ