ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

σμλαρισαΗ ΤΕ Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης Σ/Μ Λάρισα, αφού όπως υποστηρίζει ακολουθεί εδώ και 2 χρόνια μεθοδεύσεις, με σκοπό να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα των 640 εργαζομένων, που με τον δικό τους ιδρώτα, έφτασε να αριθμεί η αλυσίδα 41 καταστήματα σε όλο το νομό.

Στην ανακοίνωση της Τ.Ε. Εργατών του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ, ήταν και εξακολουθεί να είναι δίπλα στους εργαζόμενους. Από την πρώτη στιγμή, μέλη και στελέχη του κόμματος, που είναι εκλεγμένα στα ταξικά σωματεία, βοήθησαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, να σπάσουν το φόβο, προειδοποιώντας τους βέβαια ότι ο δρόμος του αγώνα είναι δύσκολος, αλλά κι ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους.

Υποκριτική και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση άλλων πολιτικών δυνάμεων όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να εκφράσει δήθεν την συμπαράστασή του στους απλήρωτους εργαζόμενους των ΣΜ Λάρισα. Γιατί την ίδια στιγμή  που δηλώνουν τιμητές των προβλημάτων των εργαζομένων υπερασπίζονται, την «υγιή επιχειρηματικότητα και το επιχειρηματικό κέρδος» που έχει ως προϋπόθεση τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, την ένταση της εκμετάλλευσης.

Γιατί την ίδια στιγμή ως πλειοψηφία(ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ) μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΚΕ) και της ΝΔ(ΔΑΚΕ) στην ΟΙΥΕ(Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος) έχουν στηρίξει κάθε αντεργατική ρύθμιση που απαιτούσαν τα μονοπώλια στο εμπόριο και μέσα από διάλογο με την εργοδοσία έχουν στηρίξει: την μείωση των μισθών – ημερομισθίων, την Απελευθέρωση του ωραρίου ,τις ελαστικές μορφές απασχόλησης 4ωρα, 6ωρα κλπ, το ωρομίσθιο, το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο (Κατάργηση Κυριακής αργίας).

Στην ίδια γραμμή και τοπικά στελέχη που είναι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, πρωτοστατούν στο να περάσουν οι αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, έβαλαν πλάτη συκοφαντώντας και χτυπώντας το ταξικό σωματείο εμποροϋπαλλήλων και αμφισβητώντας την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους των ΣΜ Λάρισα, αλλά και  τους εργαζόμενους του κλάδου, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, από την ίδια τους την πείρα. Να  γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς. Γνωρίζουν  από πρώτο χέρι την δράση , την στάση των κομμουνιστών στα σωματεία, τις θέσεις που παίρνει το ΚΚΕ για τα προβλήματα τους.  Γι αυτό να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, δυναμώνοντας έτσι  και το δικό τους αγώνα.

Αυτή τη δύναμη οι εργοδότες φοβούνται και με κάθε τρόπο προσπαθούν να χτυπήσουν. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους των ΣΜ Λάρισα είναι ο δρόμος που κάποιοι έχουν επιλέξει, ο δρόμος των περήφανων ταξικών, ανυποχώρητων αγώνων. Είμαστε στο πλευρό τους και καλούμε και τους υπόλοιπους να σπάσουν το φόβο τους και να συνταχθούν με τους υπόλοιπους.

Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που επιτρέπει στην εργοδοσία να τους έχει απλήρωτους, να τους πετάει στο δρόμο και στον Καιάδα της ανεργίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, στους απλήρωτους, στους απολυμένους,  για να μην επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν, να μην γίνει κατάσχεση σε κανέναν, να μην μείνει κανενός το παιδί χωρίς γάλα.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να παλέψουμε,  για το δίκιο μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ