ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΝα1 (Αντιγραφή)Τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες περνούν τις πρώτες στιγμές της εκπαίδευσής τους ογδόντα νήπια γνώρισε από πρώτο χέρι η επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» Ρένα Καραλαριώτου

κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο χώρο που συστεγάζονται το 10ο και 48ο νηπιαγωγείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού. Αυτό ισχύει δυστυχώς στην περίπτωση των δύο νηπιαγωγείων που εδώ και 14 χρόνια στεγάζονται σε έναν ακατάλληλο χώρο για εκπαιδευτική χρήση. Ογδόντα νήπια, κάνουν μάθημα, σε δύο μάλιστα βάρδιες, πρωί και απόγευμα, σε ένα χώρο καταστήματος στο ισόγειο κτιρίου που σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός εκπαιδευτικού χώρου και μάλιστα νηπίων.

ρενα2 (Αντιγραφή)Είκοσι και πλέον παιδάκια στριμώχνονται ταυτόχρονα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα στο κάθε ένα από τα δύο νηπιαγωγεία σε κάθε βάρδια. Συν τοις άλλοις, ο χώρος του διαλείμματος και του παιχνιδιού εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των νηπίων, καθότι πρόκειται για μια αυλή καλυμμένη από χαλίκι με επικίνδυνη περίφραξη από συρματόπλεγμα. Κατά κοινή ομολογία εκπαιδευτικών και γονέων οι εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μάλιστα για την πρώτη γνωριμία εκατοντάδων παιδιών, όλα αυτά τα χρόνια, με τα τρυφερά χρόνια της προετοιμασίας για την είσοδό τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Χρόνια τώρα γονείς και δάσκαλοι έχουν επισημάνει το πρόβλημα στους αρμόδιους του Δήμου Λαρισαίων ζητώντας τη βελτίωση των συνθηκών χωρίς όμως το πρόβλημα να έχει αντιμετωπιστεί.

«Είναι αυτονόητο πως το αίτημα των γονέων είναι δίκαιο τόνισε σε δηλώσεις της η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου.  “Δεν μπορώ να δεχτώ, συνέχισε, πως στη Λάρισα του 2014 υπάρχουν παιδιά που βιώνουν ανάλογες συνθήκες. Ογδόντα νήπια παιδεύονται αντί να εκπαιδεύονται.» σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κυρία Ρένα Καραλαριώτου και κατέληξε:

«Αποτελεί πολύ λογική απαίτηση των γονέων η άμεση εξεύρεση νέου, κατάλληλου χώρου για τη στέγαση των δύο νηπιαγωγείων. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης είναι βασική προτεραιότητα του Συνδυασμού μας και ως νέα δημοτική Αρχή θα φροντίσουμε ώστε να δοθούν οριστικές και αποτελεσματικές λύσεις για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα διαμορφώσουμε τους Λαρισαίους πολίτες του αύριο.»

Σημειώνεται ότι  τις  συνθήκες που επικρατούν στο νηπιαγωγείο είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά και η δημοτική σύμβουλος κυρία Ευαγγελία Ούντρια η οποία ήταν επίσης παρούσα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ