ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ανακοίνωση του σωματείου επισιτισμού – τουρισμού Λάρισας

ΤΡΟΙΚΑ-1Καταγγέλλουμε κυβέρνηση και τρόικα για τα νέα και παλιότερα  αντεργατικά μέτρα,  που προσωρινά τα είχαν αφήσει στην άκρη, και τώρα ανοίγουν ξανά.

Επιβεβαιώνεται και μ’ αυτόν τον τρόπο ότι η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων

δεν είναι πρόσκαιρο αποτέλεσμα των μνημονίων και της «δημοσιονομικής προσαρμογής», αλλά απαντάει στην ανάγκη για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Γι’ αυτό αποτελεί διαχρονική στρατηγική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που προβάλλει ο καθένας.

Κυβέρνηση και Τρόικα συζητούν για :

 περαιτέρω χτύπημα στον κατώτερο μισθό

 κατάργηση των τριετιών σε συνθήκες που η εργατική – λαϊκή οικογένεια στενάζει από την ανεργία τις συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

 προετοιμάζουν συνολικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με παρέμβαση στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ουσιαστικά την απαγόρευσή της.

 επαναφέρουν στη συζήτηση το “λοκ άουτ”, δηλαδή το χτύπημα της απεργίας με θεσμοθετημένη προστασία στον κάθε μεγαλοεργοδότη.

 εκ νέου μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες

 πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων πάνω από τα σημερινά θεσμοθετημένα όρια

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε επιφυλακή.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, την τρόικα και τα αφεντικά τους!

Ούτε να το σκέφτονται!

Η απάντηση να είναι άμεση, αποφασιστική και δυναμική!

Μόνο με συνδικάτα ισχυρά, που έχουν στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, του κεφαλαίου που αυτή εξυπηρετεί, μπορεί να δοθεί ηχηρή απάντηση. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην ψηφιστεί , να μην εφαρμοστεί  κανένα αντιλαϊκό μέτρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ