ΣΚΥΛΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ!

mastiffΈνα Θιβετιανό Mastiff, μια αρχαία φυλή σκυλιού που μοιάζει περισσότερο με λιοντάρι παρά με σκυλί, πουλήθηκε περίπου $ 2 εκατομμύρια –το πιο ακριβό όλων των εποχών- σε κινεζική πολυτελή έκθεση κατοικίδιων στην ανατολική επαρχία Zhejiang, της Κίνας…

Ο αγοραστής ήταν ένας 56χρονος εργολάβος. Ο εκτροφέας του σκύλου περιχαρής, είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη: Τα σκυλιά αυτά “έχουν αίμα λιονταριού και είναι τα καλύτερα Mastiff. Το καθαρό Θιβετιανό mastiff είναι πολύ σπάνιο, όπως ακριβώς και τα panda, και γι αυτό οι τιμές είναι τόσο υψηλές.”

«Συνήθιζα να επενδύω σε γερμανικούς ποιμένες, αλλά τα mastiff του Θιβέτ έχουν μεγάλη ζήτηση,» είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Sui Huizheng, που έχει 20 από αυτά τα σκυλιά.

«Είναι όμως σχετικά συνηθισμένα στην Κίνα, και έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής. Είναι περίεργο που πουλιούνται τόσο ακριβά στην Κίνα», λέει η Martha Feltenstein, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Θιβετιανού Mastiff.

Η Κίνα σήμερα έχει πάνω από 800.000 εκατομμυριούχους – τους περισσότερους στην ιστορία της – και αυτοί συνέβαλαν στο να γίνει η Κίνα μία από τις μεγαλύτερες αγορές πολυτελείας στον κόσμο. Το εμπόριο σκυλιών πολυτέλειας είναι από τις πιο επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα τον τελευταίο καιρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ