ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

kke (Αντιγραφή)H Τομεακή Επιτροπή Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ οργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η θέση του ΚΚΕ για τα έργα υποδομής, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την αντιμετώπιση της ανεργίας στον κλάδο των κατασκευών», την Πέμπτη 20 Μάρτη, 7 μμ ,  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Τζιμούλης μέλος της Τ.Ε. Εργατών

Εισηγητές ήταν οι: Τσιαπλές Τάσος- Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ & υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Λαμπρούλης Γιώργος –βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Στην εισήγησή του ο κ. Τσιαπλές μεταξύ άλλων τόνισε ότι η πάλη για την ανακοπή της αντιλαϊκής επίθεσης, με αιτήματα για την ανακούφιση των ανέργων και περιορισμό της ανεργίας, απαντά σε άμεσα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους, των εργαζομένων και μικρών ΕΒΕ.

“Πραγματική και ολοκληρωμένη διέξοδο, με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, μπορεί να δώσει μόνο η λαϊκή οικονομία με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής, που σχεδιάζεται και εφαρμόζεται με προτεραιότητα τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες, από μια εργατική-λαική εξουσία, με αποδέσμευση από την Ε.Ε, διαγραφή όλου του χρέους.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο χρειάζεται η δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, που θα κατέχει το σύνολο των μέσων παραγωγής από την εξόρυξη των πρώτων υλών, δομικών υλικών, κατασκευών, θα κατανέμει σχεδιασμένα την κρατική χρηματοδότηση και θα αναλαμβάνει τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων από την λαϊκή κατοικία, την σχολική στέγη, τις μονάδες υγείας, τα έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, τους δρόμους και τα άλλα συγκοινωνιακά έργα, την ιεράρχηση κατασκευής μεγάλων έργων ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας. Έτσι μπορούν να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες σε έργα και υποδομές, με πολύ μικρότερο κόστος, χωρίς να τα ακριβοπληρώνει ο λαός, να βρουν πλήρη και σταθερή εργασία με καλύτερα μεροκάματα και δικαιώματα, χιλιάδες άνεργοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ