ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΡΕΝΑ (Αντιγραφή)«Η στήριξη μας ως Νέα Δημοτική Αρχή στις τρίτεκνες οικογένειες θα είναι δεδομένη, συγκεκριμένη και σταθερή.

Δεν θέλω να σας δώσω από τώρα υποσχέσεις. Θα δω τα οικονομικά του Δήμου και από κει και πέρα θα ξεκινήσει μια σταθερή και σοβαρή προσπάθεια για να υπάρξουν μέτρα και δομές που πραγματικά θα στηρίζουν την τρίτεκνη οικογένεια. Άλλωστε εδώ μιλάμε για ένα θέμα εθνικής σημασίας.»

Τα παραπάνω μετέφερε στο Σύλλογο Τριτέκνων Λάρισας με τον οποίο συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» κ. Ρένα Καραλαριώτου. «Η Ελλάδα μαστίζεται από υπογεννητικότητα και η οικονομική κρίση κάνει ακόμη πιο μεγάλο το πρόβλημα. Αν δεν στηρίξουμε τις οικογένειες με κάθε τρόπο θα οδηγηθούμε σύντομα σε εθνικό μαρασμό, υπογράμμισε σχετικά  η κ. Καραλαριώτου.

Όπως ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου, ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Μουζήθρας και τα μέλη της Διοίκησης του συλλόγου, ενώ οι τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, η στήριξη της Πολιτείας στη δεδομένη χρονική περίοδο είναι ελάχιστη. Ειδικότερα, από πέρυσι, που καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές, καθώς και το επίδομα της τρίτεκνης μητέρας, αρκετές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβί-ωσης.

Όσον αφορά τα αιτήματα, ο στόχος του συλλόγου και των συλλόγων τριτέκνων όλης της χώρας είναι καταρχήν η εξομοίωση με τους πολύτεκνους. Ειδικότερα, ο κ. Μουζήθρας επεσήμανε: «Από τη νέα Δημοτική Αρχή αναμένουμε την έμπρακτη στήριξη στις τρίτεκνες οικογένειες, στήριξη η οποία θα εκδηλωθεί με την μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης σε όσες οικογένειες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα. Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε από το Δήμο την έκπτωση εισιτηρίων για τα παιδιά σε παραστάσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής. Τέλος, πάγιο αίτημα του συλλόγου μας είναι η ένταξη των τριτέκνων στα μειωμένα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως ισχύει και για τους πολύτεκνους.»

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η έμπρακτη στήριξη της νέας Δη-μοτικής Αρχής στην τρίτεκνη οικογένεια, αλλά και σε κάθε οικογένεια του Δήμου Λαρισαίων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η νέα Δημοτική Αρχή θα δημιουρ-γήσει ένα  Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο υπό το συντονισμό του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της πόλης και εθελοντικές οργανώσεις, θα έχει στόχο την παροχή βοήθειας στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και σε όσους πολίτες της Λάρισας έχουν ανάγκη.

«Ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας και καθήκον μας τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας. Μάλιστα, λόγω του προβλήματος της υπογεννητικότητας, θα εξεταστούν μέτρα στήριξης και ανακούφισης των οικογενειών. Ως νέα δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα που προορίζονται συγκεκριμένα για δράσεις κοινωνικής πολιτικής στους δήμους, ώστε να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής πολιτικής και στήριξης εκείνων των κοινωνικών ομάδων και των πολιτών που αποδεδειγμένα το χρειάζονται. Η Λάρισα θα γίνει πιο ανθρώπινη πόλη και η στήριξη της κάθε οικογένειας αποτελεί προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό» υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ