ΥΠΕΞ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΛΙ ΚΑΡΕΛΙ

φυλακΤην αντίδρασή του σε σχέση με το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, εξέφρασε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση…

Ο εισαγγελέας της Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκος, έχει δώσει εντολή να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο 42χρονος βαρυποινίτης, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τις αποκαλύψεις των ιατροδικαστών ότι ο θάνατος του Καρέλι προήλθε από κατάγματα και όχι από παθολογικά αίτια.

«Σε είκοσι μέρες θα έχουμε και το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι το πόρισμα θα δώσει απαντήσεις και τα εγκαύματα που έφερε στο χέρι του ο βαρυποινίτης .

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έλαβε χώρα στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, η σορός του 42χρονου Αλβανού επέστρεψε ξανά στο νεκροτομείο των Σερρών, όπου και αναμένεται να την παραλάβουν οι συγγενείς του, χωρίς ακόμη να διευκρινιστεί πότε θα γίνει αυτό με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών να έχει αναλάβει πλέον την υπόθεση, διενεργώντας προανακριτική εξέταση.

Την ίδια ώρα ηρεμία επικρατεί σήμερα στις φυλακές Νιγρίτας, αλλά με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενδεχόμενη αναταραχή από κρατουμένους.

Σήμερα, το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σε σχέση με το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

ertopen.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ