ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ «ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ»

ΣΑΜΑΡΑΣΣε ρόλο σκληρής αντιπολίτευσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και κυβερνητικοί (ευρω)βουλευτές βάλουν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και του στενού πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου…

Θέμα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος μιλώντας στο δελτίο της ΕΤ3 δήλωσε χαρακτηριστικά, «Θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις σε ανώτατο επίπεδο στο χώρο της Δημοκρατίας, στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό και θα πρέπει να αναληφθούν  αναγκαίες πρωτοβουλίες είπε ο Γ. Ντόλιος συμπληρώνοντας “αν αυτά δεν γίνουν, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να συγκυβερνά τη χώρα μαζί με ακροδεξιούς”.

Γ. Πεταλωτής: Υπέργειες και όχι υπόγειες διαδρομές κυβέρνησης – Χ.Α

Κατά της θεωρίας περί της «αυτονόμησης» Μπαλτάκου τάχθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου Γ. Πεταλωτής: «Η κυβέρνηση συνομιλούσε θεσμικότατα με τη παρακρατική ομάδα εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, αποκλείεται να υπήρχε αυτονομημένη δράση του κ. Μπαλτάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άφησε επίσης και σαφέστατες αιχμές για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση,

«Όσοι παραμένουν σε αυτή τη κυβέρνηση, που λειτουργεί με αυτούς τους εξωθεσμικούς τρόπους, με τις φανερές πλέον επαφές με την ακροδεξιά, αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την πορεία της χώρας»

Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Σαφέστατη ήταν και η ευρωβουλευτής της Νέα Δημοκρατίας στις δηλώσεις της για την υπόθεση Μπαλτάκου. Η κα Γιαννάκου προσπάθησε μάλιστα να διαχωρίσει το κόμμα από τους χειρισμούς και τις επιλογές του πρωθυπουργού. Ακούστε τη συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5 εδώ:

«Ο κ. Μπαλτάκος είχε θεσμική θέση, στην κυβέρνηση όμως. Διότι, άκουσα και σχόλια περί κόμματος και παράταξης. Δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, απ’ όσο γνωρίζω. Από εκεί και έπειτα, είναι προφανές ότι το να διατηρούνται τέτοιες επαφές μ’ ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή και να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα από θεσμικό παράγοντα, είναι απαράδεκτο… Υποθέτω ότι ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας ικανός άνθρωπος -δεν τον γνωρίζω προσωπικά- και ένας γνωστός νομικός. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άσχετο, γιατί από αυτόν περνούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι τροπολογίες, μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή»

Και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο θέμα των πολιτικών ευθυνών,

«Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές…»

ertopen.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ