Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Άρθρο της νεολαίας του συνδυασμού «ΣυνΠολιτεία, Στροφή στον Πολίτη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση

synpol (Αντιγραφή)Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για την αυτοδιοίκηση και τη χώρα γενικότερα. Ζούμε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης με την κοινωνία σε απόγνωση, τα λαϊκά στρώματα να εξαθλιώνονται, η ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη, οι εργασιακές σχέσεις να διαλύονται, οι απολύσεις να αυξάνονται, μισθοί και μεροκάματα να κατακρημνίζονται στο όνομα τις  «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας».

Η δημόσια, υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση οδηγούνται σε κατάρρευση. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες περιορίζονται, η δημοκρατία φιμώνεται. Αυτό είναι το «περιβάλλον» που ευνοεί και τη διόγκωση της φασιστικής απειλής. Ιδιαίτερα εμείς οι νέοι αντιμετωπίζουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα με μεγαλύτερα ένταση. Υψηλοτέρα ποσοστά ανεργίας, εξευτελιστικές αμοιβές, ανασφάλιστη «μαύρη» εργασία με αποτέλεσμα η μετανάστευση  για πολλούς να φαντάζει μονόδρομος.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντιστάθηκε σε αυτές τις πολιτικές, έστω στα όρια των αρμοδιοτήτων της, ούτε στα θεσμικά θέματα της αυτοδιοίκησης ούτε στη διεκδίκηση οικονομικών πόρων. Δεν προσπάθησε καν να οργανώσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα αξιοποιούσε τον πλούτο της περιοχής μας και το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της. Δεν είδαμε επίσης καμιά πρωτοβουλία-διέξοδο στον πολιτισμό και γενικότερα στην ποιότητα της ζωής σε αυτή την πόλη. Πώς όμως θα μπορούσαν όλα αυτά αφού η Δημοτική Αρχή αποτελεί την έκφραση στην αυτοδιοίκηση των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα και την οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

Αυτή όμως η δημοτική αρχή όπως και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι που «διαφημίζουν» την υπουργική τους θητεία σε μνημονιακές κυβερνήσεις και τις «διασυνδέσεις» τους κάνουν κάτι πολύ άσχημο. Εκμεταλλεύονται την αγωνία μας και την ανασφάλεια μας για το μέλλον και μας εμπαίζουν με ψεύτικες ρουσφετολογικές υποσχέσεις τάζοντας σε όλους ελάχιστες περιστασιακές σχέσεις απασχόλησης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καταθέτουμε με σαφήνεια το πολιτικό μας στίγμα. Αντιστεκόμαστε στο απαξιωμένο πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσαν οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα.

Αντιστεκόμαστε στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Προτάσσουμε τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά, ριζοσπαστικά και οικολογικά χαρακτηριστικά μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στη μοιρολατρία και να μας στερήσουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Για μας η αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα, την αξιοπρέπεια.

Πιστεύουμε σε ένα δήμο που θα στέκεται στην πράξη σε όποιον στερείται τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες μέσα από τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης και την ενεργοποίηση κοινωνικών δομών που εγκαταλείφτηκαν.

Για να είναι νικηφόρος και αποτελεσματικός ο αγώνας θα πρέπει να στηρίζεται στην πλατύτερη δυνατή ενότητα των δυνάμεων της νεολαίας και στην ενεργοποίηση νέων, αξιόπιστων, άφθαρτων προσώπων. Όπως επίσης και στην ενεργό δράση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας τόσο στη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν όσο και στην υλοποίησή τους.

Καλούμε όλους τους δημότες του Δήμου Τυρνάβου, τις νέες και τους νέους, όσους αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της καταστροφής να δώσουμε μαζί αυτό τον όμορφο αγώνα και να νικήσουμε, στηρίζοντας  τον συνδυασμό «ΣυνΠολιτεία, Στροφή στον Πολίτη» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ