ΆΝΔΡΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

903Χάος ακολούθησε στη βόρεια πολιτεία της Ινδίας Uttar Pradesh, όταν ένας άνδρας, 35 χρονών, πρώτα αυτοπυρπολήθηκε, και στη συνέχεια άρπαξε έναν πολιτικό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέιτ.

Ο δράστης υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ το θύμα έχει νοσηλευτεί και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με 80% εγκαύματα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το βράδυ της 28ης Απριλίου το κρατικό εθνικό τηλεοπτικό κανάλι της Ινδίας, κατέγραφε μια προεκλογική εκπομπή σε πόλη που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Lucknow.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας άνθρωπος βγήκε από το πλήθος των θεατών, έβαλε φωτιά στον εαυτό του χρησιμοποιώντας βενζίνη, και έπεσε επάνω σε πολιτικό της περιοχής, από το εθνικό πολιτικό κόμμα.

«Οι υπόλοιποι θεατές ήταν πάρα πολύ σοκαρισμένοι για να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε,» δήλωσε φωτογράφος της περιοχής στους δημοσιογράφους.

Τα κίνητρα του άνδρα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, η οικογένεια του άνδρα ισχυρίζεται ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα. “Πριν από το συμβάν, ο άνδρας είχε καλέσει την αστυνομία και διαμαρτυρόταν για την οικογένειά του”.

Η Ινδία διανύει προεκλογική περίοδο. Οι εθνικές βουλευτικές εκλογές θα γίνουν σ τις 12 Μαΐου.
edition.cnn.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ