ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ … ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΖΗΣΕ 48ΧΡΟΝΗ

26 Στη φυλακή οδηγήθηκαν, σήμερα, δύο αδέρφια 22 και 30 ετών, που καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επειδή ξυλοκόπησαν τη μητέρα τους.

Χθες τα ξημερώματα, τα δύο αδέρφια μαζί με έναν 22χρονο φίλο τους επέστρεψαν στο σπίτι όπου διαμένουν με τη μητέρα τους στις Πατέλες Ηρακλείου. Εκεί σημειώθηκε ένα φραστικό επεισόδιο με τη μητέρα, με αποτέλεσμα οι γιοι να της επιτεθούν! Οι φωνές της γυναίκας ξεσήκωσαν τη γειτονιά, ενώ μια γειτόνισσα που έτρεξε, έτυχε της απειλής και της εξύβρισης από το στόμα του 22χρονου φίλου.

Η 48χρονη κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι οι γιοι της εδώ και μήνες την ξυλοκοπούν και ζήτησε τη βοήθεια του δικαστηρίου για να προστατευθεί. Όπως είπε, τα παιδιά της δεν εργάζονται – ο μικρότερος γιος είναι ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, αλλά αυτή την περίοδο δεν απασχολείται κάπου, ενώ ο 30χρονο βγήκε από τη φυλακή τον περασμένο Φεβρουάριο. Όπως είπε η ίδια, τα ξημερώματα που συνέβη το περιστατικό, οι γιοι της επηρεασμένοι από το φίλο τους και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ γύρισαν στο σπίτι με “κακές διαθέσεις” τις οποίες ξέσπασαν στη μητέρα τους.

Η δυσλειτουργική οικογένεια, στην οποία συχνά – πυκνά σημειώνονται επεισόδια, συντηρείται με τη βοήθεια του πατέρα της 48χρονης. Μάλιστα, μεταξύ των επεισοδίων που ακούστηκαν στο δικαστήριο ήταν και η καταστροφή μιας βαλίτσας, την οποία οι γιοι ξέσκισαν με μαχαίρι, νομίζοντας ότι μέσα είχε …χρήματα!

Στις απολογίες τους, ο μικρότερος γιος παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη μητέρα του, ενώ ο μεγαλύτερος το αρνήθηκε. Είπαν και οι δύο ότι δεν είναι χρήστες ναρκωτικών, ζήτησαν συγνώμη για την πράξη τους και καταφέρθηκαν εναντίον της μητέρας τους λέγοντας ότι δεν τους στάθηκε ποτέ, ότι περισσότερο τους αγαπούν οι ξένοι και πως η 48χρονη, όταν ακόμη τα αδέρφια ήταν σε μικρή ηλικία, έφυγε με άλλον άνδρα. Όσο για το σήμερα, ισχυρίζονται ότι τους βρίζει όλη τη μέρα, τους πιεζει να φύγουν από το σπίτι, κι εκείνοι θέλουν να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα για να μπορέσουν να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα.

Το Δικαστήριο έστειλε τα δύο αδέρφια στη φυλακή, επιβάλλοντάς τους για τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης από κοινού και της απλής σωματικής βλάβης από κοινού, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών, με την ποινή να μην είναι μετατρέψιμη σε χρηματική και χωρίς αναστολή.

Στον 22χρονο φίλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για απειλή και εξύβριση, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

cretalive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ