ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

καταμέτρ (Αντιγραφή)Γολγοθάς αναμένεται να είναι φέτος η διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων όλης της χώρας αφού ούτε η περιφέρεια, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσουν κάποια συγκεντρωτικά στοιχεία.

Η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας θα γίνει μόνο από τα Πρωτοδικεία της χώρας σύμφωνα με όσα αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014» και Α.Π. 19223/12-5-2014.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

 «Το Υπουργείο θα συγκεντρώσει από τις Περιφερειακές Ενότητες και θα διοχετεύσει με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο – διαδίκτυο), για όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας, μόνο τα αποτελέσματα των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και όχι εκείνα με τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων.

 Δεν προβλέπεται η συμπλήρωση και αποστολή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο εντύπου (τηλεγραφήματος) αποτελεσμάτων υπέρ υποψηφίων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγκαστικά και με δεδομένο ότι «δεν θα έχει στη διάθεσή της τα ανάλογα στοιχεία αποτελεσμάτων Υπέρ Υποψηφίων» προκειμένου να τα επεξεργαστεί και να διοχετεύσει στο διαδικτυακό τόπο ekloges.thessaly.gov.gr θα δημοσιοποιηεί αποτελέσματα:

 Περιφερειακών Εκλογών (Υπέρ Συνδυασμών Μόνο)

 Δημοτικών Εκλογών (Υπέρ Συνδυασμών Μόνο)

Τα αποτελέσματα με τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων θα ανακοινωθούν από το πρωτοδικείο.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα γίνουν γνωστοί πιθανά με την πάροδο μήνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ