ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΣαρχωσηςΣε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού που αποτελεί προμήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής μίλησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου και επικεφαλής της συνΠολιτείας – Στροφή στον Πολίτη Παναγιώτης Σαρχώσης, καλώντας τους κατοίκους του δήμου σε μια πορεία συνεργασίας, με στόχο να κτίσουν από κοινού έναν καλύτερο δήμο αντάξιο των προσδοκιών των κατοίκων του.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαρχώσης καυτηρίασε πρακτικές που αμαυρώνουν και εκθέτουν την κοινωνία μας. “Δεν θέλω να αναφερθώ τούτη την ώρα, σε ανήθικες πρακτικές που μας εκθέτουν ως κοινωνία. Τις εικόνες στα εκλογικά κέντρα την προηγούμενη Κυριακή τις είδατε και δεν χρειάζεται να τις σχολιάσω. Τις προσπερνώ γιατί δεν είναι το κύριο ζητούμενο. Απλώς δείχνουν τα νέα ήθη που κάποιοι πάνε να καλλιεργήσουν στον Τύρναβο. Λέω απλώς ότι είναι ντροπή για όλους μας! Πιστεύω να μην ξανά επαναληφθούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής έδειξε, ένα κοινωνικό και πολιτικό κατακερματισμό, αλλά έδειξε επίσης και την αποτυχία του δημάρχου να συσπειρώσει και να ενώσει την κοινωνία.

“Όταν είσαι δήμαρχος κρίνεσαι με διαφορετικά κριτήρια και βασικό κριτήριο είναι η αποδοχή. Αν δεν σε αποδέχεται σχεδόν το 80% της τοπικής κοινωνίας, αυτό είναι χειροπιαστή αποτυχία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αλλάξουμε: να δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο πολιτικής συμμετοχής, να δημιουργήσουμε νέες συλλογικότητες, να εμπνεύσουμε ένα νέο δυναμισμό για τον Τύρναβο. Η μέχρι τώρα δημοτική πολιτική δίχως στόχους, δίχως νεύρο, δίχως σχεδιασμό, δίχως σοβαρότητα  έμεινε να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Ποτέ δεν σχεδίασε, ποτέ δεν οργάνωσε συντονισμένες παρεμβάσεις, ποτέ δεν πρότεινε κάτι και να το υλοποιήσει. Αυτό δεν είναι πολιτική. Δεν είναι ούτε καν διαχείριση. Οι πόλεις σήμερα δεν κουμαντάρονται με αντιδράσεις και με πείσματα. Κουμαντάρονται με συνεργατικές πολιτικές, με διαβούλευση και συνεννόηση. Δύσκολος τρόπος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος” τόνισε με νόημα ο κ. Σαρχώσης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαρχώσης εμφανίστηκε ενωτικός και με διάθεση για συνεργασίες υπογραμμίζοντας: “Θα αναρωτηθεί κανείς: «πως είναι δυνατό να βοηθήσουν όλοι την ώρα που προεκλογικά αναδείχτηκαν τόσες αντιπαλότητες;» Το ξέρουμε πως προεκλογικά οι αντιπαλότητες διογκώνονται για να φανούν οι διαφορές. Αλλά από κει και έπειτα, ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι και πιο σοφοί.

Μελετήσαμε τα προγράμματα και τις προτάσεις των άλλων συνδυασμών, και διαπιστώνουμε μια σειρά κοινά στοιχεία: όπως η απαίτηση για την ανάδειξη των παραγωγικών δυνάμεων, η μεταφορά του φυσικού αερίου, η επιδίωξη της καινοτομίας, είναι σημεία που μας ενώνουν όλους. Όλα αυτά αποτελούν και δικές μας δεσμεύσεις και μπορούν αυτές οι προγραμματικές συγκλίσεις να γίνουν η βάση μιας ευρύτερης συνεννόησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκλείουμε κανένα”.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται και σχέδιο, αφού ο δήμος συνολικά διαθέτει κάτι που δεν έχουν άλλοι δήμοι. Είναι ομοιογενής παραγωγικά και κοινωνικά. “Αυτό σημαίνει ότι στον τόπο μας έχουμε τη δυνατότητα να εκπονήσουμε σχέδια ανάπτυξης, με λογική, με αρχή, μέση και τέλος. Κι αυτό σημαίνει ότι μας δίνεται η δυνατότητα να οργανώσουμε πρωτοποριακά την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων, να δημιουργήσουμε δίκτυα εξαγωγικά, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στον παραγωγό, τον επιχειρηματία, την τοπική αγορά. Χρειάζονται λοιπόν όλοι και κανείς δεν περισσεύει. Τα προβλήματα δεν περιμένουν και οι λύσεις απαιτούν συντονισμένη προσπάθεια. Όσο συντομότερα αντιληφθούμε αυτή τη πορεία, τόσο συντομότερη θα είναι η περίοδος της κρίσης. Μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, προς τη δική μας κατεύθυνση μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα στον τόπο, στην πόλη μας”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής της ΣυνΠολιτεία έθεσε σαφώς το δίλημμα:

“Την Κυριακή έχουμε θα επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς, σε δυο δήμαρχους τον κ. Μαλάκο και εμένα. Επιλέγουμε δημοτικούς συμβούλους που θα ορίσουν το μέλλον του τόπου. Πέρα από τις ιδέες, τα προγράμματα και τους στόχους υπάρχουν τα πρόσωπα που τις εκφράζουν και τις υλοποιούν. Γνωρίζουμε πως όλοι εσείς δεν ανήκετε, ούτε αποτελείται ένα ομοιογενές ή ομοιόμορφο σύνολο, δεν ανήκετε σε ίδιες κοινωνικές ομάδες, δεν ταυτίζεστε πολιτικά, δεν συμμερίζεστε τις ίδιες πεποιθήσεις. Επιλέξτε τα πρόσωπα που μπορούν να εργαστούν σκληρά. Ας ξεκινήσουμε από αυτό, ας είναι αυτό το πρώτο βήμα. Σας καλούμε να μας στηρίξετε σήμερα, ώστε όλοι μαζί αύριο, να φτιάξουμε ένα δήμο υπόδειγμα ανάπτυξης, ευημερίας και συνοχής”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ