ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

syrizaΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών στην οποία αναφέρει τα εξής: “Ευχαριστούμε τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μια ψήφος που είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το 1ο κόμμα στο Ν. Λάρισας με 25,01%.

Ένα αποτέλεσμα που φανερώνει την αναγκαιότητα της ήττας των μνημονίων και της λιτότητας, διαλύοντας κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές το αποτέλεσμα στους δήμους Λάρισας και Τυρνάβου συμβάλλει στην αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη πανελλαδικά, όπου η γείωση των δυνάμεων μας με την κοινωνία θα οδηγήσει στην ανατροπή των συσχετισμών και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Τα νικηφόρα αποτελέσματα στους συγκεκριμένους δήμους επετεύχθησαν μέσα από διαδικασίες διαλόγου, κοινής δράσης και συνεργασίας με προοδευτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις που διαφοροποιούνται από τις μνημονιακές πολιτικές.

Στις περιοχές του νομού όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε αυτοδιοικητικές παρατάξεις (Ελασσόνα, Αγιά, Κιλελέρ) θέσαμε τις βάσεις για την καλύτερη παρουσία των δυνάμεών μας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, επενδύοντας για το μέλλον.

Στις Περιφερειακές εκλογές καταγράψαμε αύξηση των ποσοστών από 3% σε 13%, ενισχύοντας την παρουσία μας στο περιφερειακό συμβούλιο όπου η παρέμβασή μας θα είναι ενισχυμένη, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των πολιτών.

Η επιλογή μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη που θα μας βγάλει από την κρίση είναι αυτονόητο ότι μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία, συναισθανόμαστε όμως το βάρος που μας αναλογεί.

Στον αγώνα αυτό καλούμε πέραν των μελών του ΣΥΡΙΖΑ τους εκατοντάδες φίλους και φίλες που μας στήριξαν να μαζικοποιήσουν τις γραμμές μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Ο αγώνας για την αλλαγή σελίδας, την καταδίκη και την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος, στέλνοντας αντίστοιχο μήνυμα και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ