ΔΑΣ ΟΤΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

dasota (Αντιγραφή)Την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στελέχη της ΔΑΣ-ΟΤΑ εργαζομένων στους Δήμους του ν. Λάρισας  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Παράλληλα εξαπέλυσαν επίθεση στις άλλες παρατάξεις στη διοίκηση του σωματείου αλλά και στην ΠΟΕ ΟΤΑ υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος αντίδρασης ουσιαστικά βοηθά την προώθηση της αξιολόγησης.

Τα στελέχη της ΔΑΣ ΟΤΑ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους «να μην δείξουν καμιά  αναμονή για λύσεις «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες», τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΑΔΕΔΥ καθώς και της πλειοψηφίας του Συλλόγου. Να μην έχει κανένας  αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς – λαϊκούς αγώνες».

Τα στελέχη της ΔΑΣ ΟΤΑ ανέγεραν ακόμη:

• Δε θα δεχθούμε καμιά απόλυση-Καμιά διαθεσιμότητα

• Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Όχι στη σύνδεση μισθού-αξιολόγησης

• Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των Δημοσιών Υπαλλήλων – Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

• Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης και με συλλογικές αποφάσεις, τα καταθέτουμε μέσω του Συλλόγου  στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Οργανώνουμε την πάλη και την αντίσταση των εργαζομένων με όλους τους τρόπους και όλα μέσα (αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας-καταλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες κ.α.). Κανένας προϊστάμενος-κανένας διευθυντής να μη γίνει αξιολογητής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ