Θ. ΨΥΡΡΑΣ: ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ

ψυρραςΟ Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τα προβλήματα στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου. Στην ερώτηση ο κ. Ψύρρας αναφέρει:

«Τα δρομολόγια του τρένου μεταξύ Λάρισας – Βόλου εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζουν προβλήματα. Έχει επισημανθεί εξ αρχής ότι η χάραξη των δρομολογίων και η διάθεση μιας κινητήριας μονάδος για την εκτέλεση τους, χωρίς λειτουργία ενδιάμεσων σταθμών, δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες.

Από το πρώτο καιρό εφαρμογής ένα μέρος του επιβατικού κοινού εγκατέλειψε το τρένο αφού οι ανταποκρίσεις κυρίως προς Αθήνα και Δυτική Θεσσαλία δεν εξυπηρετούσαν.

Γρήγορα φάνηκαν και οι ανεπάρκειες στο τροχαίο υλικό, αφού αρκετά συχνά η αυτοκινητάμαξα που εκτελεί τα δρομολόγια παρουσιάζει βλάβες, με αποτέλεσμα να αντικαθίσταται από παλιά αυτοκινητάμαξα χωρίς κλιματισμό, η οποία κι αυτή με τη σειρά της αποσύρεται λόγω βλάβης κι έτσι αναγκαστικά δρομολογείται μηχανή ντίζελ με δύο βαγόνια. Όπως σημειώνεται από το Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, η αναγκαστική αυτή εναλλαγή του τροχαίου υλικού έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Ακινητοποιημένα τρένα, μεγάλες καθυστερήσεις, χαμένες ανταποκρίσεις, ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και πολλά προβλήματα χωρίς μέχρι σήμερα να δίνεται λύση.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή σε όλους τους υπεύθυνους αλλά επιδεινώνεται αντί να βελτιωθεί. Δυστυχώς μια διαδρομή 60 χιλιομέτρων που έπρεπε βάσει δρομολογίου να καλύπτεται σε 48 λεπτά, το τρένο δεν είναι ποτέ στην ώρα του. Όλα τα δρομολόγια γίνονται κυριολεκτικά με καθυστερήσεις που πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες καθιστούν αδύνατη την συνέχεια και συνέπεια τους, με αποτέλεσμα να καταργούνται δρομολόγια και να έχουμε αφάνταστη ταλαιπωρία των επιβατών και κάκιστη εικόνα του τρένου.

Μάλιστα, την ανάγκη αναληφθούν άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, υπογραμμίζεται και από το Δήμαρχο Μαγνησίας.

Επειδή η πραγματικότητα οδηγεί σε απαξίωση  τη γραμμή Βόλου – Λάρισας

Επειδή με τη παρούσα κατάσταση ο Βόλος οδηγείται σε σιδηροδρομική απομόνωση από το   Κεντρικό Δίκτυο και την υπόλοιπη Ελλάδα

Επειδή πρόκειται για το σημαντικότερο περιφερειακό δίκτυο, που με το κατάλληλο τροχαίο υλικό, τις υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό, μπορεί να αποκτήσει το μερίδιο που δικαιούται στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην σιδηροδρομική γραμμή Βόλου – Λάρισας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ