ΜΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ…

Του σεφ Γιώργου Χριστοδούλου

xristoduluΟ λογος που γραφω και ανεβαζω τα κειμενα μου ειναι πρωτα απο ολα ενημερωτικος και οχι απαγορευτικος. Εξαλλου μ’αρεσει η τοποθετηση του προγονου μας παν μετρον αριστον. Πολλα θεματα στην διατροφη μας εχουν ξεφυγει απο εμας και απο αυτους που μας τα παρεχουν. Πολλα απο αυτα ειναι εκκολαπτομενες μελλοντικες φακες και αποσυντονισμου της υγειας μας και του ανοσοποιτικου συστηματος μας.

Αυτοι ομως που μας τα τοποθετουν στην διατροφικη μας αλυσιδα το ξερουν και το κανουν ελαφρα την καρδια η’ αρκετοι ιδιως μικροι παραγωγοι ειναι ασχετοι. Και μας παρεχουν κρεατα φορτομενα στα αντιβιοτικα και στις ορμονες.Ενω οι καλλιεργητές γης στα γενετικά τροποποιημενα και στα μεχρι τα μπουνια χημικα (ραντισματα και λιπασματα) προιοντα. Εμεις για χαρη του εαυτου μας της οικογενειας μας, ας εχουμε εστω μια στοιχειώδη ενημερωση και παιδεια πανω στην διατροφη μας.

ΟΜΕΛΕΤΑ

Απο τον κηπο της μανας μας η απο τον καλλιεργησιμο ακαλυπτο της πολυκατοικιας μας.

Πατατα κομμένη σε λεπτες φετες και βραστη να κραταει λιγο. (Ας μαθουμε να τρωμε και τις πατατες να κρατανε λιγο, να τις καταλαβαινουμε στο δοντι).

Σπανακι ελαφρα ζεματισμενο και στεγνωμενο

Φρεσκο κρεμμυδακι

4 αυγα

Ελαχιστο νερο η’ γαλα (εγω ριχνω νερο)

Λιγη τριμενη γραβιερα

Δεν θα γραψω και πως χτυπανε τα αυγα, προσθεστε το νερο η’ το γαλα.Τριψτε λιγο μαυροπιπερο αλατι και ελαχιστο μοσχοκαρυδο.

Ριξτε το μισο μιγμα των αυγων σε ενα μεγαλο τηγανι η ταψι,αφηστε να μισοψηθει ,στρωστε τα υλικα και περιχυνεται με το υπολοιπο μιγμα αυγων.Ψηστε σε χαμηλη θερμοκρασια για να εχει καλο χρωμα . Αφηστε την για 2 λεπτα να καθίσει (ξεφουσκωσει και σταθεροποιηθει) κοψτε την σε μεριδες και σερβιρεται την με πρασινη σαλατα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ