ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ; 16,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;

853Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους $16.7 εκατομμυρίων στην κόρη μιας γυναίκας από τη Βοστώνη, επειδή ο ακτινολόγος απέτυχε να διαγνώσει τον καρκίνο στον πνεύμονα της μητέρας της.

Σύμφωνα με την The Boston Globe, η Johnette Ellis, 33 ετών, μήνυσε το γιατρό και το Νοσοκομείο Γυναικών της Μασαχουσέτης για λογαριασμό της μητέρας της, Jeanne Ellis, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2008 σε ηλικία 47 ετών.

Η Jeanne αρχικά είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2006 μετά από ένα επίμονο βήχα. Ένας γιατρός διέταξε ακτινογραφία θώρακος για να αποκλείσει την πνευμονία, ενώ η διάγνωση που έγινε στη συνέχεια ήταν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, με αποτέλεσμα να της συνταγογραφήσουν αντιβιοτικά.

Τον Νοέμβριο του 2008, η Jeanne επισκέφθηκε και πάλι το νοσοκομείο όταν η εμφάνιση συμπτωμάτων χειροτέρεψε. Μετά από μια άλλη ακτινογραφία, οι γιατροί βρήκαν προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα. Πέθανε μέσα σε επτά μήνες, αφού ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί στο νεφρό της, το ήπαρ, τη σπονδυλική στήλη, και το ηβικό οστό.

Ο δικηγόρος του γιατρού του νοσοκομείου, είπε ότι ο γιατρός δεν είχε εφοδιαστεί με το πλήρες ιατρικό ιστορικό της Jeanne, η οποία ήταν καπνίστρια για 30 χρόνια, και είχε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του πνεύμονα. Και είπε επίσης ότι μια ακτινογραφία θώρακος δεν είναι το καλύτερο εργαλείο για τον καθορισμό του καρκίνου του πνεύμονα.

Ο δικηγόρος της Johnette παρουσίασε στοιχεία από την πρώτη ακτινογραφία του 2006, η οποία έδειχνε ένα οζίδιο 1,5 εκατοστών στο άνω μέρος του δεξιού πνεύμονα. Έως το Νοέμβριο του 2007, αυτό αυξήθηκε σε 2,5 με 3 εκατοστά. Υπήρχαν, επίσης, μια σειρά από νέα οζίδια στην μετέπειτα ακτινογραφία, που δεν υπήρχαν στην αρχική.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ