ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

χειρουργείοΤο Εργατικό Κέντρο νομού Λάρισας, καταγγέλλει την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί ψήφισαν στη Βουλή, άλλο ένα νομοσχέδιο, που εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την Υγεία σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Οι ρυθμίσει που προβλέπει κινούνται στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ε.Ε, μέσω της «Λευκής Βίβλου».

Στο όνομα της ύπαρξης μακροχρόνιων λιστών για σοβαρά χειρουργεία στα νοσοκομεία, προβλέπει την λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών χειρουργείων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία θα εξυπηρετούνται ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ή που μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας με δικά τους χρήματα, στοχεύοντας στην αύξηση όπως λέει στην αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων!

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει σοβαρή ανάγκη άμεσης επέμβασης, θα αναγκάζεται να πληρώσει ένα σωρό λεφτά, πουλώντας ακόμα και το σπίτι, το χωράφι ή το μαγαζί του.

Επίσης, ο ίδιος νόμος, δίνει το «ελεύθερο» σε ΜΚΟ και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ν’ αναπτύξουν κάθε είδους δομή ψυχικής υγείας. Μάλιστα, προβλέπεται ότι στη σύνθεση των Τομεακών Επιτροπών Ψυχικής Υγείας θα συμμετέχουν πλέον και οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.

Επιπρόσθετα, περιέχει άρθρα με τα οποία εκχωρεί την κατ’ οίκον νοσηλεία, τις μονάδες οικογενειακού προγραμματισμού και τα κέντρα Μητέρας – Παιδιού στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μέσω και των Δήμων.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος αντιλαϊκός νόμος που θα φέρει νέα πλήγματα στις εργατικές – λαικές οικογένειες. Καλεί τα σωματεία, τις Λαικές Επιτροπές, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και εργαζόμενων στην δημόσια υγεία, να αντιταχθούν στην εφαρμογής του νόμου.

Να διεκδικήσουμε από κοινού, ένα αποκλειστικά ενιαίο, δημόσιο σύστημα υγείας, που  θα παρέχει σε όλους δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ