ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η  ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη  9 Ιουλίου  2014, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπαποστόλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πλαισιωμένος από μέλη του Ν.Τ..

Μιλώντας στη συνέντευξη ο κ. Παπαποστόλου υποστήριξε ότι η επίθεση σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών βρίσκεται  σε πλήρη ανάπτυξη.

“Με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση η Κυβέρνηση προσπαθεί   να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Είναι μάλιστα αποκαλυπτικό των προθέσεων και των στόχων της ότι δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης, αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά  και τις κλίμακες αξιολόγησης με στόχο την εγκαθίδρυση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών υπαλλήλων προς απόλυση.

Με το Νομοσχέδιο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία”, ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου επισημαίνοντας ότι σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα πομπωδώς η κυβέρνηση διαφημίζει την εφαρμογή νέου μισθολογίου από το 2015.

“Φαίνεται αφήνει αδιάφορη την κυβέρνηση η πολιτική περικοπών άνω του 40 % μισθών και συντάξεων που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και επιχειρεί μέσω της αξιολόγησης περαιτέρω μειώσεις.

Τους προειδοποιούμε ότι νέα λαθροχειρία οριζόντιας ή κάθετης μείωσης αποδοχών θα μας βρει δυναμικά απέναντί τους”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Ν.Τ.

Τέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση παράλληλα  συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ