ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ

lamprakisΔίχως αποτέλεσμα και με τις ελπίδες να λιγοστεύουν συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερακαι χτες οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνταξιούχου ιερέα Εμμανουήλ Λαμπράκη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 3 και μισή το πρωί της 4ης Ιουλίου σε δρόμο της Γαρίπας Ηρακλείου.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, άνδρες της τοπικής ΕΛΑΣ αλλά και άνδρες από την 3η ΕΜΑΚ Ηρακλείου με το ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, την Αρετή, πραγματοποιούν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Γαρίπας. Επιστρατεύτηκαν ακόμα και τρακτέρ από τους συγχωριανούς του προκειμένου να γίνουν έρευνες στις γύρω γεωργικές εκτάσεις μήπως και βρεθεί κάποιο ίχνος του πατήρ Εμμανουήλ. Όμως τίποτα.

Χτες, Τρίτη, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ βρέθηκε και πάλι στο χωριό πραγματοποιώντας έρευνες για τον εντοπισμό του. Όπως είπε στο ekriti.gr αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ που συμμετέχει στις έρευνες, οι άνδρες της αστυνομίας και της 3ης ΕΜΑΚ έχουν κυριολεκτικά οργώσει τις γύρω περιοχές χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Είναι μία λεπτή υπόθεση η οποία ερευνάται με προσοχή και ευαισθησία, αναφέρει ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατήρ Εμμανουήλ, από την προηγούμενη ημέρα είχε πει στη σύζυγο του ότι είχε σκοπό να πάει με τα πόδια μέχρι το Αρκαλοχώρι για να παραστεί στα εγκαίνια της ιεράς Μητρόπολης. Το να διανύει άλλωστε μακρινές αποστάσεις με τα πόδια είναι κάτι που το έκανε πολύ συχνά, όπως αναφέρει το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η είδηση της εξαφάνισης του έχει σηκώσει στο πόδι ολόκληρο το χωριό καθώς ο πατήρ Εμμανουήλ είναι αγαπημένο πρόσωπο σε όλους από τους συγχωριανούς του και όλοι κάνουν λόγο για έναν εξαίρετο άνθρωπο με σπάνια καλοσύνη.

Οι συγγενείς του που τις τελευταίες ημέρες περνούν μία απίστευτη αγωνία για την τύχη του, ελπίζουν πια σε ένα θαύμα του Θεού που τόσο αγαπούσε και πίστευε ο συγγενής τους. Επίσης κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν, τονίζοντας ότι είναι καλό η κάθε πληροφορία που θα φτάνει σε αυτούς να είναι σωστή και να μην αποπροσανατολίζει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών αλλά και των δικών τους.

Όταν εξαφανίστηκε ο 83χρονος ιερέας, φορούσε άσπρο πουκάμισο, σκούρο παντελόνι και κρατούσε τo ράσο του στο χέρι.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να ειδοποιήσει την αστυνομία και την γραμμή ζωής 1065 του Silver Alert.

ekriti.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ