Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ- Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

εγκληματικότηταΣτο πρόσφατο παρελθόν είχα αναφερθεί και είχα σχολιάσει την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελληνική ύπαιθρο ,με αφορμή το έγκλημα που διεπράχθη στη Νέα Λεύκη του Δήμου Κιλελέρ , που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου.

Σύντομα έρχεται σαν ”τρέιλερ” η θρασύτατη ληστεία ”μέρα μεσημέρι” σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων χρυσοχοίας στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου , υπό τα όμματα κατοίκων της πόλης και μάλιστα σε ώρα κυκλοφορίας , με δράστες , -όπως εικάζω-, αλλοδαπούς , με βάση τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε.

Η έξαρση της ”βαρειάς” παραβατικότητας στην ύπαιθρο χώρα και στα ημιαστικά κέντρα προφανώς οφείλεται στην μειωμένη αστυνομική παρουσία σε σχέση με το παρελθόν , ίσως λόγω οργανωτικών αλλαγών διοικητικής φύσης , αλλά κύρια λόγω των ευνοικών συνθηκών δράσης και της ταχείας οδού διαφυγής των δραστών. Κατά την ταπεινή μου άποψη , << η εποχή της αθωώτητας >> πέρασε ατυχώς ανεπιστρεπτί και πλέον αποτελεί ανησυχητικό σημάδι ότι ”παίρνουν το παιγνίδι στα χέρια τους” σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί που έχουν εισβάλει στη χώρα μας και οι οποίοι εκμεταλεύονται τις αδυναμίες και ανεπάρκειες της Πολιτείας , του Κρατικού μηχανισμού και την γενικότερη κοινωνική και οικονομική αποσάρθρωση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. Αν δεν αλλάξει κάτι εκ μέρους της Πολιτείας στον τρόπο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της Ποινικής Δικαιοσύνης  , εκτιμώ ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν στο μέλλον. Εύχομαι να διαψευσθώ….Η Ελληνική περιφέρεια και η ύπαιθρος χώρα έχει καταντήσει << μπείτε σκύλοι και αλέστε>> , παρά τις προσπάθειες του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν , θα θυμηθούμε ότι στο νομό Λάρισας έχουν διαπραχθεί συνεχόμενα και ανά διαστήματα ένοπλες ληστείες σχεδόν σε όλες τις πόλεις [και κωμοπόλεις] των επαρχιών του νομού, αλλά ομοίως το αυτό συμβαίνει και στη λοιπή χώρα , ίσως αλλού και εντονότερα. Η χαμηλότερη παραβατικότητα στις αγροτικές περιοχές ”συμμετέχει” και αυτή στο ”πάζλ” [κλοπές-διαρρήξεις ]. Η Πολιτική και φυσική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων κάτι πρέπει να κάνουν τώρα , γιατί αύριο φαντάζομαι ότι δεν αισιοδοξεί κανένας ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ο ”στρουθοκαμηλισμός” βλάπτει σοβαρά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ