ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ» ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων για το ευρωστρατηγείο

λαϊκη συσπείρωσηΛίγο πριν τις τοπικές εκλογές η Λαϊκή Συσπείρωση επιχείρησε σε μια σειρά από Δημοτικά Συμβούλια που λάβαιναν χώρα (Απρίλη-Μάη) για μια σειρά από υπηρεσιακά ζητήματα, να θέσει προς συζήτηση το σοβαρό θέμα της λειτουργίας του Ευρωστρατηγείου στην πόλη μας και της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Ε.Ε.-ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ).

Τότε η πρώην δημοτική αρχή της ΝΔ αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση και μετέπειτα Δημοτική Αρχή της «Συμπαράταξης» του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τοποθετηθεί, επικαλούμενη άγνοια και ζητούσε σχετική ενημέρωση.
Ενώ οι εβδομάδες περνούσαν και η Λάρισα «γέμιζε» από την παρουσία στελεχών των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων και μπαίναμε στην προεκλογική περίοδο, επαναφέραμε το θέμα και μέσα από ανακοινώσεις μας στον τύπο, αλλά και στις ομιλίες των υποψηφίων μας και ζητούσαμε να πάρουν όλες οι παρατάξεις θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρώντας το ως σοβαρό κριτήριο στην επιλογή της ψήφου από τον Λαρισαϊκό λαό. Ακόμη και όταν μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησαν για την τιμωρία φαντάρων που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο νέο αιματοκύλισμα που σχεδίαζαν Ε.Ε. – ΝΑΤΟ εκείνοι δήλωναν «άγνοια» και πάλι.
Από τις 15 Ιουνίου ανακοινώθηκε η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα του ευρωστρατηγείου στη Λάρισα όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων και 72 Έλληνες επιτελής στους 129. Η ελληνική κυβέρνηση επιδίωξε και πέτυχε για λογαριασμό των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα να λειτουργήσει ως το στρατηγείο της επιχείρησης. Υποδιοικητής της EUFOR RCA είναι Έλληνας ταξίαρχος και έδωσε στις δυνάμεις που επιχειρούν στην ΚΑΔ τον Κινητό Κόμβο Επικοινωνιών του Στρατηγείου, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μεταξύ τους επικοινωνίες. Επιπλέον, τα σύγχρονα δορυφορικά συστήματα που διαθέτει το Στρατηγείο μπορούν σε «ζωντανό χρόνο» να συλλέγουν δεδομένα από το πεδίο των τακτικών επιχειρήσεων στην ΚΑΔ και μέσω αυτών να παρέχονται οι επιτελικές κατευθύνσεις από το Στρατηγείο της Λάρισας.
Οι παραπάνω εξελίξεις αποδεικνύουν τη σοβαρή εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. Η επέμβαση αυτή, που στόχο της έχει τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δείχνει γι’ άλλη μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΕΕ – ΝΑΤΟ και ότι οι ενώσεις αυτές υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί στον Δήμο της Λάρισας, που υποστηρίζουν αναφανδόν την ιμπεριαλιστική ΕΕ και μας την παρουσιάζουν σαν παράγοντα ειρήνης, δεν έβγαλαν τσιμουδιά τόσο καιρό τώρα. Το Σάββατο 5 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια με την συμμετοχή χιλιάδων νέων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που απαίτησαν μεταξύ άλλων το σταμάτημα της λειτουργίας του Ευρωστρατηγείου και την απεμπλοκή της χώρας και των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων από κάθε ιμπεριαλιστική αποστολή όπου γης.
Θα περίμενε κανείς από τη νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, τη δήθεν «αριστερή», που διαλαλούσε προεκλογικά ότι θα φέρει άλλο αέρα, να αρθρώσει μια λέξη μπροστά στην σοβαρή εμπλοκή της χώρας και στο ρόλο του Ευρωστρατηγείου που είναι εγκατεστημένο στην πόλη μας, αλλά και πάλι δεν είδαν τίποτα! Όχι μόνο δεν έκανε ο νέος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κάποια δήλωση απομάκρυνσης των ιμπεριαλιστών από την πόλη μας, αλλά πιστός καθώς φαίνεται στο δόγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα «ανήκουμε στην Δύση» και στις δηλώσεις του ότι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν βγάζει άχνα.
Ο Λαρισαϊκός λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τη νέα δημοτική αρχή και το ρόλο που αυτή θα παίξει από εδώ και μπρος. Προειδοποιήσαμε προεκλογικά ότι εκείνοι που υπόσχονταν άλλη διαχείριση και «αριστερή διακυβέρνηση» θα προδώσουν πολύ γρήγορα τις όποιες προσδοκίες καλλιέργησαν σκόπιμα και αποπροσανατολιστικά σε τμήματα του λαού. Άραγε πόσο «αριστερός» μπορεί να είναι κάποιος όταν ορκίζεται στο «Άγιο Δισκοπότηρο» της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όταν στην «αυλή» του στήνουν πάρτι οι ιμπεριαλιστές και αιματοκυλούν λαούς και αυτός κάνει την πάπια. Ο λαός μας λέει ΄΄ Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς ΄΄;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ