ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

2BLΤο να χρησιμοποιούμε κρύο νερό για να πλένουμε τα χέρια μας είναι εξίσου αποτελεσματικό με το ζεστό νερό και είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το 70% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χρήση ζεστού ή και καυτού νερού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτωθούν τα μικρόβια. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι και το κρύο νερό λειτουργεί εξίσου καλά, και μια νέα μελέτη λέει ότι η χρήση κρύου νερού θα μπορούσε να είναι προτιμότερη για το περιβάλλον.

Η Amanda Carrico, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Boulder του Κολοράντο είπε, «Γνωρίζουμε ότι η θερμότητα δεν σκοτώνει τα βακτήρια, και ότι η θερμοκρασία που θα πετύχαινε κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο πέρα από αυτή που το ανθρώπινο δέρμα μπορεί να ανεχθεί».

Το ζεστό ή το καυτό νερό μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και η χρήση ζεστού νερού μπορεί να συμβάλει στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Μόνο στις ΗΠΑ, γίνονται περισσότερα από οκτακόσια δισεκατομμύρια πλυσίματα χεριών κάθε χρόνο. Η ενέργεια που χρειάζεται για τη θέρμανση του νερού για όλες αυτές τις πλύσεις αντιπροσωπεύει περίπου 6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά έτος στις ΗΠΑ.

Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των ετήσιων εκπομπών πολλών μικρότερων χωρών, σύμφωνα με την Carrico.

Η Carrico συνιστά τη χρήση κρύου νερού, μαζί με σαπούνι και τρίψιμο, για να σκοτωθούν τα μικρόβια που κρύβονται στα χέρια μας.

Και να θυμάστε αυτή τη συμβουλή: «Ανοίξτε το νερό και στη συνέχεια –καθώς σαπουνίζετε τα χέρια σας- να τραγουδάτε το happy birthday που διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα όσο χρειάζεται να διαρκεί το πλύσιμο των χεριών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ