ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ … ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

132Αν δεν υπήρχαν στη μέση ανθρώπινες ζωές θα μπορούσε ίσως να γελάει κανείς με την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την χρήση ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου.

Σήμερα το πρωί άλλος ένας άτυχος άνθρωπος, ηλικίας περίπου 65 ετών, που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Ασήμι μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με σοβαρό τραύμα και σε κωματώδη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Χάρακα επάνω στην καρότσα αγροτικού οχήματος επειδή δεν υπήρχε πρωινή βάρδα οδηγού για το ασθενοφόρο που διαθέτει το εν λόγω κέντρο υγείας.

Το περιστατικό ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη με το οποίο επικοινώνησε ακροατής ,αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου και του αγώνα που καταβλήθηκε ώστε ο τραυματίας να φθάσει έγκαιρα στο ΚΥ για να αξιολογηθεί η κατάσταση του πριν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο.

Η κατάσταση με τα ασθενοφόρα στην ευρύτερη περιοχή είναι αν μη τι άλλο τραγελαφική.

Στο ΚΥ Χάρακα  ενώ διαθέτουν ασθενοφόρο, δεν διαθέτουν πρωινή βάρδια οδηγού, παρά μόνο απογευματινή και κατά τις αργίες. Στο ΚΥ Αρκαλοχωρίου ενώ διαθέτουν ασθενοφόρο έχουν πρωινή βάρδια οδηγού αλλά δεν έχουν απογευματινή. Έτσι προσπαθούν τα πρωινά να καλύψουν έκτακτα περιστατικά στο ΚΥ Χάρακα με το ασθενοφόρο του Αρκαλοχωρίου και στο ΚΥ Αρκαλοχωρίου τα απογευματινά περιστατικά με την βάρδια και το ασθενοφόρο του Χάρακα!

Σήμερα που συνέβη το τροχαίο ,όταν ο μοτοσικλετιστής  65χρονος που δεν φορούσε κράνος συγκρούστηκε με ΙΧ που παραβίασε στοπ στο Ασήμι, κλήθηκε το ασθενοφόρο του Χάρακα. Εφόσον εκείνο δεν είχε βάρδια για να μετακινηθεί και δεν μπορούσε να έλθει έγκαιρα το όχημα  του Αρκαλοχωρίου ,ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση επάνω στην καρότσα διερχόμενου αγροτικού φορτηγού στο ΚΥ Χάρακα.

Εκεί επειδή διαπιστώθηκε πως έφερε σοβαρό θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και ήταν σε κώμα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο πράγμα που έγινε τελικά, με το ασθενοφόρο των Μοιρών .

E.B

ekriti.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ