ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

γλυπτικηΗ μαρμαρογλυπτική, ως κλάδος της γλυπτικής, είναι μία εκ των αρχαιότερων μορφών τέχνης του κόσμου που βασίζεται στο σκάλισμα του μαρμάρου. Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν αυτή την μακραίωνη τέχνη και να δημιουργήσουν το πρώτο τους γλυπτό, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 1ο σεμινάριο μαρμαρογλυπτικής για αρχαρίους με εισηγητή τον Λαρισαίο μαρμαρογλύπτη Χρήστο Μαουσίδη.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Αμπελάκια Λάρισας και θα διεξαχθεί από 26 έως και 31 Αυγούστου 2014 στον προαύλειο χώρο (150τ.μ.) του ξενοδοχείου «Εννέα Μούσες». Τα μαθήματα θα είναι εργαστηριακά και θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες 9 μ.μ. – 1 μ.μ. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης των βασικών εργαλείων γλυπτικής και θα εξασκηθούν σε τεχνικές σκαλίσματος σε σχέδια της προτίμησής τους.

Τα απογεύματα προγραμματίζεται η προβολή ντοκιμαντέρ σχετικών με την μαρμαρογλυπτική τέχνη, ενώ στα πλαίσια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς με θέμα τα λατομεία και τη σύγχρονη πραγματικότητά τους στην Ελλάδα.

Ο κ. Μαουσίδης είναι απόφοιτος του επαγγελματικού σχολείου Καλών Τεχνών της Τήνου στον τομέα της καλλιτεχνικής μαρμαροτεχνίας με δασκάλους τους Ιωάννη Μανιατάκο, τον Γεώργιο Σηλικό και Δημήτριο Μπέζα, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας καλλιτέχνης με ειδίκευση στα μνημεία και στα καλλιτεχνικά τζάκια αναλαμβάνοντας έργα σε πέτρα και μάρμαρο.

Έχει συνεργαστεί με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στα έργα αποκάλυψης και συντήρησης του αρχαίου θεάτρου Λάρισας, ενώ από το 2012 διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήριο στα Αμπελάκια Λάρισας, όπου διαμένει μόνιμα μαζί με την οικογένειά του.

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται τα εργαστηριακά μαθήματα, τα εργαλεία και η διαμονή με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο «Εννέα Μούσες». Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ