ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ: ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΗ άνευ προηγουμένου εμφάνιση εκφωνήτριας χωρίς μαντίλα στη Σαουδική κρατική τηλεόραση, έχει προκαλέσει σκάνδαλο στο βαθιά συντηρητικό ισλαμικό κράτος.

Η παρουσιάστρια ειδήσεων, που τις προηγούμενες φορές φορούσε μαντίλα, διάβαζε το δελτίο από το Λονδίνο για το κανάλι Al Ekhbariya.

Ο αυστηρός κώδικας ενδυμασίας στη Σαουδική Αραβία απαιτεί οι γυναίκες να ντύνονται «σεμνά» – συνήθως με μαντίλες, βέλα και abayas πλήρους μήκους.

Αν και οι γυναίκες μερικές φορές εμφανίζονται χωρίς κάλυμμα στο κεφάλι σε προγράμματα που μεταδίδονται από τα κρατικά κανάλια, οι εκφωνήτριες φορούν πάντα μαντίλα.

Εκπρόσωπος του Σαουδικού ραδιόφωνου και τηλεόρασης, είπε ότι η εκφωνήτρια διάβαζε τις ειδήσεις από το βρετανικό στούντιο του σταθμού.

“Δεν ήταν σε στούντιο μέσα στη Σαουδική Αραβία και δεν ανεχόμαστε καμία παράβαση των αξιών μας και των συστημάτων της χώρας”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθεί το περιστατικό αφού πολλοί θεατές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ