ΕΝΦΙΑ: ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

νδ-πασοκΕίναι να απορεί κανείς με το θράσος των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι χωρίς να το πολυσκεφτούν πέρυσι τον Οκτώβριο ψήφισαν μία προς μία τις διατάξεις του τότε πολυνομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και αυτή για τον ΕΝΦΙΑ, κλείνοντας τα αφτιά και τα μάτια στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ακινήτων και των αγροτών, που μιλούσαν για έναν εξοντωτικό φόρο που βάζει στο στόχαστρο τη μικρή κυρίως ιδιοκτησία.

Μάλιστα τότε οι μόνιμα αντιδρώντες αλλά πάντα ψηφίζοντες βουλευτές, όπως οι κ.κ. Τζαμτζής και Κασής, επεσήμαιναν τους κινδύνους αλλά και πάλι έσκυψαν το κεφάλι και ψήφισαν.

Τώρα που τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έφτασαν στους πολίτες, φαίνεται να διαπίστωσαν το μέγεθος του εγκλήματος και άρχισαν να ζητούν αλλαγές και ελαφρύνσεις, ενώ ακόμη και ο σοβαρός πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, πρότεινε να μετατεθεί η πρώτη δόση ώστε να γίνουν οι όποιες διορθώσεις και να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ από το Σεπτέμβριο και μετά.

Φαίνεται όμως ότι, το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, έχει μπει για τα καλά στο πετσί τους, αφού όπως διαφάνηκε και από τις ανακοινώσεις ή τις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών, οι όποιες αλλαγές θα είναι οριακές και θα αφορούν ελάχιστους και μάλιστα όσους έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και τις εισφορές τους προς το δημόσιο και τα ταμεία αντίστοιχα.

Τώρα αν βρουν φτωχούς που θα δικαιούνται έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ και ταυτόχρονα θα έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

Ας σταματήσουν λοιπόν να μας κοροϊδεύουν και ας καταλάβουν ότι όταν ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα εγκληματούν κατά της  χώρας και του λαού. Τουλάχιστον αφού βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ας πάψουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Είναι πιο τίμιο από το να δείχνουν μεθύστερο ενδιαφέρον για το πώς θα διορθώσουν τα δικά τους εγκλήματα.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ